Celemerg Haber sitesinin toprak damlı harabe bir evde yaşam mücadelesi veren 3 zihinsel engelli kardeşin mağduriyetini gündeme getirmesinin ardından sosyal medya hesapları üzerinden yardım kampanyası başlatan Hakkarili sanat yönetmeni İsmail Akar’ın bugün kampanyayı sonlardırması üzerine yayınladığı teşekkür mesajında Colemerg Haber ismi yerel bir site tarafından sansürlendi.

Hakkarili organizatör ve sanat yönetmeni İsmail Akar’ın zihinsel engelli Bal kardeşler için sosyal medya ve yerel basın üzerinden kampanyaya destek veren hayırsever iş insanları ile mağduriyeti gündeme getiren basın mensupları için paylaştığı teşekkür mesajında yerel bir site Colemerg Haber adlı sitenin ve muhabirlerinin isimlerini sansürledi.

“Colemerg Habere Bir Teşekkürü Çok Gördüler”

Haberi ulusal ve yerel basında gündeme getiren Colemerg haber sitesinin imtiyaz sahibi Mimar Kaya,” Kendilerine bir teşekkürü çok gören zihniyeti kınadığını ifade ederek,” Bu sitenin öncülüğünde ileriki günlerde başkan yardımcılığı göreviyle kurulacak olan “Hakkari Gazeteciler Cemiyeti”nin çizgisini ve saffını kuruluş aşamasında belli ettiğini” söyledi.

“Sitemizin İsmi Cımbızla Alındı”

Gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmayan bu tutum ve hareketin üstlendikleri bu kutsal mesleğe saygısızlık olarak değerlendiren Kaya,” Yapılan yazılı bir açıklamanın içinde onlarca kişinin isminin arasından şahsımızın ve sitemizin ismi cımcızla alınmış. Altı ay önce açtığım haber sitemin yayın politikasından rahatsız oldukları ortadadır. Fakat ben bu siteyi rekabet amaçlı açmadım. Yılların bilgi ve birikimiyle halktan yana bir site açma fikrim hep vardı” dedi.

“Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Safını Belli Etti”

Kaya,” Başta Kentin ekonomik, sosyal ve kültürel sorunları olmak üzere yerel ve ulusal basın mensuplarının içinde bulundukları zor şartları sahiplenmek amacıyla “Hakkari Gazeteciler Cemiyeti”ni kurma kararı alan meslektaşlarımızın daha ilk günden okları bize çevirmeleri manidardır” ifadelerini kullandı.

“Sansürü Okuyucularımızın Takdirine Bırakıyoruz”

Doğru ilkeli ve tarafsız bir haber anlayışıyla çıktıkları bu yolda tüm sansürlemelere ve tehditlere karşı savaşacaklarını belirten Kaya,” Sitelerine yönelik yapılan sansürü halkın takdirine bırakıyoruz” dedi.

İsmail Akar'ın teşekkür mesajı:

SAYGIDEĞER HAKKARİ HALKIMIZA, İŞADAMLARIMIZA VE ESNAFLARIMIZA VE BASIN MENSUPLARIMIZA
TEŞEKKÜR MESAJI:

ÇOK SAYGIDEĞER İŞ ADAMLARIMIZ VE ESNAFLARIMIZ ;
Yaklaşık 8 gün önce şahsıma ait bütün sosyal medya hesaplarımdan
hemşerilerimiz olan ve soyadları BAL olan ;

ÜÇ ENGELLİ KARDEŞLER İÇİN BAŞLATTIĞIMIZ KAMPANYAYI;
SİZLERİN VERDİĞİ VAATLER NETİCESİNDE AMACINA ULAŞTIĞI İÇİN DURDURMUŞ BULUNMAKTAYIM.
Söz konusu kampanya komisyonu bilgilerim sonucu oluşturulmuştur.
Kampanyamıza destek veren Hakkari'li iş adamlarımıza ve esnaflarımıza ;
engelli 3 kardeşimiz ,halkımız ve şahsım adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

ÇOK SAYGIDEĞER HALKIMIZ;
Yine dualarıyla bizleri yalnız bırakmayan Siz halkımıza ve siz dostlarımıza teşekkür ve
şükranlarımı sunuyorum.

ÇOK SAYGIDEĞER BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ:
Çukurca Belediye Başkanımıza
Durankaya Belediye Başkanımıza
Esendere Belediye Başkanımıza ayrı ayrı teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

ÇOK SAYGIDEĞER SERVET YAĞMUR DOSTUM;
Benimle koordineli iştişarede bulunan ve çalışan Trakya Hakkarililer derneği yöneticilerinden sayın Servet YAĞMUR Bey'e Teşekkür ediyorum..

ÇOK SAYGIDEĞER YUSUF HARPUTLU DOSTUM;
Kampanyamıza destekte bulunan can dostum sayın Yusuf HARPUTLU'ya Teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

ÇOK SAYGIDEĞER MEDYA MENSUPLARIMIZ;
Hakkari Basın mensuplarımızdan gazeteci-şair- yazar ,Hakkari haber tv yönetmenlerinden ve Hakkarinin sesi radyosu sahibi Sayın Hakan TAŞ'a , İHA hakkari temsilcisi ve Hakkari haber tv yönetmenlerinden Sayın Feyzullah TAŞ'a, Demirören haber ajansı (DHA) Hakkari temsilcisi ve Hakkari objektif haber imtiyz saibi Sayın Mehmet ÖZKAN'a Spor yazarı Sayın Murat S?''a, COLEMERG HBER haber yönetmenleri Sayın Serkan KAYA ve Sayın Hikmet TEMEŞ'e Teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum..

Sansürlenen Haberin Sitedeki hali: