HAKKÂRİ’NİN PARA YUTMA İHALELERİ
Hükümetin Hakkâri’mize pozitif ayrıcalıkları ilimizin avantajlarındandır. Bu ayrıcalıkların yerel yönetimler tarafından zamanında, yerinde ve uzmanları tarafından denetlenmemesinden meydana gelen doyumsuz yutmalar, kaybetmeler ve Ankara’yı da süslü bir kaç fotoğrafla oyalama, kandırma yoluyla şehri ve şehirler üzerinde devleti krizlerle boğuşmaya kadar götürülmektedir.
Çalma çırpma yerine hala şehir merkezinde taleplere rağmen imarlı yollar açılamıyorsa, bir adım ötedeki evine varmaya çalışan yaşlı, hasta, ameliyatlı ve aciliyet durumlarında alternatif yolların olmayışından… Araçlarından inip yaya yola devam eden yâda 50- 100 metre için geriye dönüp 4-5 km’lik tek aktif yolu dolanarak menzile varan araçlara çözüm olabilirdi.
Geçmişte ki yerel yönetimin yerli amirleri horoz misali bakın buradayım ötüyorum ama bir şey yapmıyorum reklamına da artık son verilmesi... Hakkâri halkının yararınadır…
SAYIN VALİM
Kurumlarda ihaleye açılan açılacak tüm hizmetlerin yapımı için pilot il Hakkâri’mizin belediye ve özel idare kurumlarında başlanılarak; hizmetlerin yüküne göre bu iki kuruma kalıcı taş duvar, kalıp, demir ustaları vb. ve gerekli sayıda elamanlardan oluşacak bir ekip kurulsa...
Bir kişinin ihale yoluyla yutacağı yüklü parayı 10-20-30 aileye istihdam olur. Kurum içinde 7/24 hazır kıta olacak birim için ihale edilme, onaylama, bütçesini oluşturma vb. aşamalar yerine anında ve yerinde kurum mühendisleri tarafından daha kalıcı hizmetler; pratik bir şekilde halka sunulabilir.
Böylece ihale içinde ihale oluşturma gayretleri son bulur. Devlette ve kurumda yutulan, yutturulan bütçenin önüne de geçmiş olur.
BUĞRA VALİMİZE
İlin ve ülkenin bel kemiği üretim depoları köylerimizin ve köylülerimizin daha rahat bir yaşam sürmeleri, köylere göçlerin hızlandırılması, üretime daha fazla emek verilmesi, teşvik edilmesi adına çok acil ve kalıcı hizmetler sunulmalıdır. Vatandaşların isteklerini, taleplerini yarın değil hemen şimdi denilerek belirlenen programlar çerçevesinde aciliyet sıralamasıyla sıraya konulması, “bu yılın bütçesi oluşturulmuş, seneye dilekçe ver” sorununu ortadan kaldırılması, seneye dilekçe verme yerine halı hazır dilekçenin, talebin sonraki yılın program ve çalışmalarına dâhil edilmesi, yapılabilirlik değil yapılacak umudunun diri tutulması…
Vatandaşın geçim kaynağı hayvancılıktır dolayısıyla;
Süt sağan kadın (Berivan)ların güneşin kavuruculuğundan ve malzemelerin rahat yıkanmaları, eziyetlerin aza indirmesi için her yaylanın en işlek bir iki bêre (süt sağma yeri) kalıcı gölgelikler, havuzlar yapılması…
Merkezde düğün yükünü hafifletmek adına işlek köylerin istişareler neticesinde gösterilecek açık alanlarda 2 bay, 2 bayan ve bir çay ocağını alt ve üst yapısını oluşturarak halkına sunulması…
Hakkâri makyaj süslemelerle değil, kaliteli, kalıcı hizmetlerle anılmalı…
Selam ve dua ile…