HAKKÂRİMİZ 2053’E HAZIR (1)
Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız; Hakkâri’ye pozitif ayrımcılıkla yaklaşıyorlar söylemleri doğrudur, şüphemiz de yoktur. Fakat bu pozitif ayrımcılık nerede, kimlere, kimin eliyle nasıl halka yansıtılmadan kayboluyor, kaybediliyor?
Bu pozitif ayrımcılık denetlenmeyen, kalite kontrolden geçirilmeyen, hesap sorulmayan, kendi işimizmiş gibi üzerinde titizlikle durulmayan, malzemeden, işçilikten koparanların ihaleleri arasında neden tüketiliyor?
Pozitif ayrımcılık; helal-haram dairesini birleştiren ihalelerle ortadan nasıl kayboluyor? Devletten kepçeyle gelen hizmet, halka nasıl döküntüleri bırakılıyor?
Helalinden ihale alıp işleyen, işleten mühendis, müteahhit, taşeronlar münezzehtir. Onlara da müteşekkiriz.
BELEDİYEMİZ
Görselde ve reklamda tüm illeri açık arayla geride bırakmışız.
7/24 temiz su kaynakları reklamda, söylemde var. Ama su yok.
Araç filosu basın açıklamasıyla basında var. Ama yollarda yok.
Arıza veren yolların bakımında sonra, ülke belediyelerinde yolları süpürme, düzeltme eski haline benzer konuma getirme, sürücüleri rahatlama var. Ama bizim belediyemizde onarılan yolları süpürme, düzeltme geleneği yok.
Tüm mezarlıklar onarılacak, çevreleri kapatılacak basında var. Ama çöplerden bile arındırılmaktan yoksun.
Parkları var. Bakımları, sahiplenmesi yok.
Dağlara yol götürme var. Mahalle içinde ki imarlı yolların yolu yok.
Çöpleri derli toplu bırakma var. Ama düzenli, belirli toplama vakti yok.
Binalar tek renk ihale ediliyor. Boya ardında yıkım kararı veriliyor…
CAMİLERİMİZ
Kendi evimizin kırık bir fayansını, çizik bir kapısını, evimizin iç ve dışında ki ufak bir çöpüne bile kıyametler koparıp, camiye eğilmiyorsak, kendimizi kerpiç taşıyan Peygamberden üstün görüyorsak; cami cemaatine, yaşantımızla örnek teşkil etmiyorsak? Yetiştireceğimiz talebe(feqe) ye nasıl örnek olacağız? Yuttuğumuz lokmanın fetvasını nasıl vereceğiz?...
Şehrin merkezinde ki cami cumadan cumaya bile kapısı açılmıyorsa, açılan yaz kuran kurslarından masumlar mahrum bırakılıyorsa…
VEDAŞIMIZ
Uzaylı elektrik sayaçlarının ihalesinden pay edinmek, koltuğunu bir tık üste çıkartmak adına halkının %72’ini kaçak hırsızlığıyla töhmet altın da bırakan, faturayı bir saat geç ödeyince faiziyle beraber açma kapama cezası kesen elektrik şirketinin zırt pırt elektrik kesmesi vicdani midir? “onarım ve bakım çalışmaları nedeniyli…” başlayan bilgisayar komutlu robotlarınız ile ezberlediğimiz “enerjiniz en kısa sürede verilecektir” makinalı sekreterinize deriz ki yıllardır onarımlarınız (yamalarınız? Bitmedi mi? Ülkemizin hangi uzak köyünde bu kadar elektrik kesinti zulmü oluyor? Halkın ödemeleriyle elektrik kesme ekimi oluşturdunuz?
İkinci bölümde buluşmak dileğiyle…
Selam ve dua ile…