HAKKARİ'MİZDE KADIN BOYKOTU
Kadın; iyinin de kötünün de ilk öğretmenidir. İlk öğretmenin ilk bilgileri er yada geç zihinde silinmez yerler edinir. Dolaysıyla kadın ilk öğretmen olduğu gibi yarınların ve en güzel yaşamların altyapısını da oluşturan, toplumu dizayn eden de kadındır.
Bugün dünyanın her bir noktasında maddi-manevi zalim ve zulme karşı yüksek ses çıkaran; bedenleri molozlar arasında, tanklar altında, yağan füzelerle evlatları param parça edilen yüreklerle, yüreği parçalanan kadınlar, zalimi de zulmü de durduracak kahramanlardır…
Peygamberleri katledenlerle Peygamberleri kendinden, anne- babasından çok seven, kavuşma hasretiyle yanıp tutuşan, kâinatın hürmetine yaratıldığı zatın miraca çıktığı kutsal mekânı lanetlenmişlere çiğnetmeyen, yaratılanı sev yaratandan türü ile kendisinden başka her şeyi ve her kesi hayvan bilen ve öldürmeye layık görenlere; yıllardır zorba ve zalimliklerine boyun eğmeyen kahramanların savaşıdır.
Allah’a inanlarla, dünyaya tapanların savaşıdır. Peygamberleri canı pahasına koruyanlarla, Peygamberleri yalanlayan ve katledenlerin savaşıdır. Kitaplarını tahrip edenlerle, kitaplarına sarılanların savaşıdır.
Allah’a inananların tek arzusu Rablerinin rızasına nail olmaktır. Dünyaya ve dünyalıklara tapanların arzusu ise dünya ve dünya hırslarıdır. Zalim zalimdir. “Ha bizden ha sizden”
Büyük dağları yerinden oynatan küçük kıpırdamalardır. Ormanı küle çeviren kıvılcımdır. Biz bir karınca düsturuyla yolumuzu ve safımız belirlemeliyiz. Aksi takdirde zalimden farkımız, zulümden payımız eksik olmaz.
Teslimiyet bam başkadır. Şehadete giden yolda beklemek, “Allah’tan geldik ancak Allah’a döneriz(2/156)”. İpine sım sıkı sarıldığımız müddetçe korku olmaz yürekte “Kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.(61/8) Lakin biz bu nurun neresindeyiz? İşte bunun gayret ve çabasında olmalıyız.
Dolayısıyla acılarla yoğrulmuş, ama acılara tahammülü olmayan kadınlarımızın, Hakkâri’de başlattıkları boykotu değersiz değil; bilakis dev ağacın şah damarını tıkayan küçük bir çivi, balonu indiren ufak bir delik, dağları patlatan sızıntının devamlılığıdır…
Alışverişin listesini kalem kalem oluşturan kadınlarımız; bu ihtiyaç listesini yazarken, yazdırırken; fosfor bombalarıyla yanmış minnacık bedenleri bağrına basan, ölüme gülen çocuklarının parçalarını toplayan “biz şehit olma sırasını bekliyoruz” niyazında ve nidasında imanını güçlü ve diri tutma gayretinde dik ve onurlu duran kadınlar düşlensin.
Dünyanın her bir noktasının yanı sıra Hakkâri’mizde de başlatılan; zalimin bu güne kadar taptıkları, ayakta durmalarını sağlayan mallarını BOYKOT eden; evine giyimden, temizliğine, yemeğinden içmesine kadar tüm mallarının adım adım, bir bir mutfağında, hanesinde def eden tüm annelerin ellerinden öper, bacılarımı, kardeşlerimi kutlarım… Rabbim kitleyi zincirleme yaparak tüm duyarlı, bilinçli ve şuurlu mümin ve müminelerle birleşip, yayılmayı nasip etsin…
Ülkemin; tüm öğrenci pansiyonlarından, okul kantinlerine, askeriyenin ve tüm kurum ve kuruluşlarında dalgalandıkça büyüyen boykotunda kenetlenmek, pekiştirmek; yarının hesap gününde arkasına sığınacağımız en azında bir kurtuluş vesilesi olması adına; Biz kimdendik? Sorusuna faydalı, yararlı cevap olması dileğiyle…
Selam ve dua ile…