% KAÇ MÜSLÜMANI(M)Z
Müslümanlığı tartmak, tartışmak ne hakkım ne de haddimdir. Lakin nefsimi sorgulamak hakkımdır. Zaman zaman soruyorum. Müslümanım ama Müslümanlığın neresindeyim?… Yaşayanlardan mı, konuşanlardan mıyım?
Bayram ve Cuma hariç baş secdeye varmıyorsa? Müslümanım ama Müslümanlığın neresindeyim, % kaçını uyguluyorum.
Beden namazda; akıl ise kumar, torpil, rüşvet, içki, faiz, tefecilik işlerinde, el piyango, ayak hırsızlık yolundaysa burada % kaç Müslümanım?
İslam’a, İslam’ın değerlerine saldıran aciz, kusurlu, nefislerin esiri ünsüzlerin ahlaksızlıklarına tükürüp; ardında konserlerini, programlarını, çığırtkanlıklarını duymak için ter döküyorsam % kaç Müslümanım?
İlim, bilim, fen, tıp… Alanlarında irfan ehli, dünyaya yön vermiş; buluşları, eserleri, projeleriyle çağlardır ayakta tutan İbni Sina, Farabi, Ahmed-i Xani, Mevlana, Melayê Bateyi, Feqiye Tayran’lar mı ünlü? Yoksa sesiyle, bestesiyle, ekibiyle Allah’a isyan çalgılarını çalanlar, soyunmalarıyla gündemden düşürülemeyenler mi ünsüz? Ve bunları bilinçsizce, şuursuzca aşkla, şevkle, zevkle alkışlarken, desteklerken % kaç Müslümanım?
Soyunanlara özenen kızıma, bacıma, kardeşime bir sözüm yoksa normal görüyorsam, hatta hayâdan başımı eğme yerine daha dik durup, kasıla kasıla seviniyorsam, sevinç çığlıklarını atıyorsam burada % kaç Müslümanım?
Her bir afet durumunda; ırk üzerinde ırkçılık ipine sarılan, ümmeti bölme, parçalama, birbirine düşürme hevesindekilere sosyal medya üzerinde yuh deyip 7/24 ekranlarını izliyorsam, kanallarına reyting üstüne reyting kazandırıyorsam, burada %kaç Müslümanım?
Ve hala en çok izlenen kanalları, programları, sosyal medyada ki sayfaları beğenme, tıklama, paylaşma rekorlar kırıyorsa ve bu tıklamalarda Müslüman kimliğimin arkasına gizlenip ünsüzleri ünlüleştiriyorsam burada % kaç Müslümanım ve günahsız, vebalsiz miyim?
Müslümanım deyip Müslüman kardeşimin kusurlarını araştırma, ortaya çıkartma ve yayma gibi bir fikir düşünce, içine giriyorsam burada Müslümanlığımı sorgulamak mecburiyetindeyim.
En ufak bir hatada, kaymada, sapmada şeytandanmış gibi bir tarafgirliğin içine dalıp din kardeşimi, ümmet bilincimi yitiriyorsam burada % kaç Müslümanım?
Müslüman görünümlü gayri Müslümlerin; bilinçsizliğimizden, şuursuzluğumuzdan, vurdumduymazlıklarımızdan dolayı onları daha da şımartmıyor muyuz? Başımıza taç etmiyor muyuz?
Müslümanım demekle Müslümanlık görevi yerine gelmez. Müslüman her yerde, her zaman ve her konuda cihatta olmalıdır. Yoksa vebaldedir.
Selam ve dua ile…