Hakkâri Hep Bildiğiniz Gibi

Ülke günden güne gelişiyor hem sanayide, hem ticarette, hem de diğer alanlarda. Üstelik ülkenin yol ağı, duble yollardan tutun devletin ve özel sektörün yaptığı otoyollardan da nasibini alan batıdaki kentler. Eğitimde özel üniversiteler, bazı kentlerde onlarcası açılıp eğitim verirken, açılan şehir hastaneleri ve üniversiteler ile özel hastaneler sayesinde Batı, doğu kentlerine adeta tur bindirmiş durumda. Üstelik, hiç gereği yokken yolcusu olmayan, sırf yatırım yaptık hizmet getirdik diye devletin parasını har vurup harman savuran AKP iktidarı, batıdaki bazı illere havaalanı yaparken, Van ve Yüksekova'daki havaalanlarına yolcu olmasına rağmen ek sefer bırakmıyor.

Şimdi bize, yani doğunun en doğusuna, Hakkâri kentine bakalım. Yollarımız hala 60-70 yıl öncesinin yolu. Cumhurbaşkanı, Hakkâri meydanında 2002 seçim mitinginde "Türkiye'yi bir baştan ömür başa duble yollar ile döşeteceğiz. Bu duble yolları da Hakkâri’den başlatacağız" dedi.
Ne oldu?
Duble yol yapımı Van iline kadar geldi. Hakkâri ve ilçelerinde bırakın duble yolu, Van iline kadar olan yolun 60 kilometresi ve Şırnak iline olan bağlantı yolunun tamamı ile ilçeler arası yol ağı hala tek geliş tek gidişli yol. Yani iktidar liderinin 21 yıl önce verdiği söz, ne yazık ki hala yerine getirilmedi, getirilemedi.
Niçin?
Onu AKP'nin kentimize bölgemize bakış açısından öğrenebilirsiniz. Bölgenin kalkınması ve gelişmesinden çok güvenlik politikaları önem arz ediyor da o yüzden.
Hakkâri ve ilçelerindeki hastanelerde yatan hastalar da Allah'a emanet.
Neden derseniz?
Çünkü bu hastaneler 2. Basamak hastane. Ülkenin değişik illerindeki hastanelerde olan tıbbi cihazlardan çoğunun ilimizde olmayışı yüzünden hastalarımız hep Van iline ve çoğunlukla Ankara ile diğer büyükşehirlere gitmek zorunda kalıyorlar. Bu eksiklik eğitimde de böyle, işsizlikte de böyle, hayatın her alanında böyle. Bunu değiştirmek, iktidarı Hakkâri kentine hizmet eder hale getirmek ildeki siyasi iktidarın İl başkanı ve yönetimi ile Vali'nin elinde. AKP Hakkâri il yönetimi bugüne kadar maalesef kişisel ikbal peşinde koştuklarından Ankara'nın bu kentte hayatı kolaylaştırıcı yatırımlarını getiremediler. Valiler de onlara uyarak gün geçirme ve ufak tefek hizmetleri yaparak süreyi doldurup başka bir ile gitme peşindeler. Yani anlayacağınız, bu iktidar döneminde ülkenin her tarafı gerek altyapı gerekse işsizliği giderici sanayi yatırımları yapılırken, kentimiz maalesef tabiri caiz ise NAL topladı.