BİR HARF (İHALE) ALAYIM
Bir harf alayım. Bir harf daha alayım... Ekranlarda kelime oyunu yarışı misali ihale içinde ihale, ihaleden de ihale çıkaranların vicdanlarına!
Vicdanla cüzdan arasında ki dengeyi hakkıyla koruyanları tenzih ederiz.
Yarın öbür gün başlayacak olan 11 Kasım 11 milyon fidan ihalesi, özür dilerim reklamı, havası, gösterişi…
Kıyametin koptuğunu görseniz de elinizdeki fidanı dikin" Evet; ağaç Peygamber Efendimizin hadisi şeriflerinde önemli bir konudur. Lakin öneme önem katmak daha da önemlidir…
Eğer sadece protokol ve medyanın görseli için reklam amaçlı ağaç, fidan dikilip hemen ardında; fidanı kendi haline terk edilecekse; bırakın o reklam reklamcılarda kalsın. Masraf yapmayalım. 11 Kasım 11 milyon fidenin Hakkâri ayağında ki fideler misali halkın vergisine sahip çıkmayacaksanız, koruyamayacaksanız, kökleri serin, nemli toprakla buluşana dek; 1-2 yıl bakımını, sulamasını yapmayacaksanız elinizi çekin… Reklamcılar bu işi daha güzel yaparlar.
İşi ehline verin ki vicdanı da, işi de rahat olsun. İl genelinde ki ihale işlemlerini bu güne kadar kaç vicdanlı müteahhit (yüklenici) çıkmış, kaç tane müdür denetlemiş, kaç mühendis çizdiği projeyi yerli yerinde kalemi kalemine görmüş, yanlışa dur demiş. Hak etmeyenin hak edişleri durdurmuş?
Ülke olarak, toplum olarak hepimizin birbirimiz üzerinde hakkımız var. Fakirin, fukaranın, garibanın, yetimin, öksüzün, şehidin, gazinin, zenginin de içinde vergisi olan kamu hizmetlerinde adaletsizlik varsa, mal kaçırma varsa, kaliteden düşürüp fazla fazla kar etme fikri varsa… Karar veren, onaylayan, üstlenen, sorumluluk alan, yerli yerinde bizzat denetlemeyen her kimse vebaldedir. Kul hakkındadır.
Bundan dolayıdır ki; vicdan ile cüzdan ayrılmalıdır, vicdan cüzdanı yenmelidir. Aksi olursa helaktır.
İşlerinin yoğunluğuna rağmen çizdiği projeyi gecenin bir vaktine kadar yerli yerinde denetleyen, eksiklikleri bir bir gören, ortaya çıkaran tamamlamasında ses tonunu yükselterek ısrar eden Hakkâri Merkez il özel idare Mühendisi Beşir ŞİMŞEK’e, yine kendisine sunulan fotoğraflara kanmayıp eseri yerli yerinde denetleyen Tarımsal hizmetler Müdürü İbrahim BESİ’ye şükranlarımızı sunarız.
Zerre mıskal amellerin kaydedildiği, kimsenin kimse de hakkının kalmayacağı, adalet gününe selam olsun…
Selam ve dua ile…