Yerine kayyım atanan Hakkari Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman’ın eşi Perihan Karaman’ın tutuklu olarak yargılandığı davanın 3. duruşması Hakkari 1. Ağır ceza mahkemesinde görüldü.

Başkan Akış, birim müdürleriyle ilk iş toplantısını gerçekleştirdi Başkan Akış, birim müdürleriyle ilk iş toplantısını gerçekleştirdi

Tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılan Perihan Karaman, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek beraatını istedi.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında Karaman’ın cezalandırılması yönünde görüş bildirdi.

Duruşmada hazır bulunan Karaman’ın avukatları ise müvekkillerinin isnat edilen suçtan beraatine karar verilmesini istedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Karaman’ın "Örgüt Üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası ve örgüt propagandasından da 1 yıl 8 ay ceza verilmesine karar verildi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Belediye Eş Başkanı Cihan Karaman,” Sevgili eşi Perihan Karaman’ın bugün görülen mahkemesinde 7 yıl 6 ay örgüt üyeliyi ve 1 yıl 8 ay propagandadan ceza aldığını ifade ederek, bu süre zarfında kendilerini arayan ve yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim” dedi.