COLEMERG HABER

Pinyanişi gençliği: AKP adayını desteklediğini açıklayan Şükrü Çallı'ya tepki amacıyla yazılı açıklama yaptı. 

Her kabileden yüzlerce gencin katılımıyla yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; Bilindiği üzere Pinyanişi gençleri olarak her zaman halkımızın mücadelesinin yanında olmaya ve üzerimize düşeni yapmaya gayret ettik. 

Ve yine 31 Mart yerel seçimleri için de halkımızın partisi olan Dem Partinin saflarında yer aldık yer alıyoruz. 
Bu süreç içerisinde özellikle kıymet verilen kanaat önderlerimizin de halkımızın yanında olmasını her zaman talep ettik onları ikna etmeye çalıştık. 
Ayrıca, halkımız bu mücadelenin içinde yer alan herkesi onurlandırmayı ve fedakarlık yapmayı da her zaman bilmiştir. 

Hakkari'de 15 yıl kesinleşmiş cezası bulunan kişi yakalandı Hakkari'de 15 yıl kesinleşmiş cezası bulunan kişi yakalandı

Nitekim kanat önderi Şükrü ÇALLI için de partimiz ve halkımız önünü açmış ve Hakkari belediyesi eş başkanlığı için ön seçimlere katılmasına imkan yaratmıştır. 

Yapılan ön seçimlerde birinci turda seçilemeyen Şükrü Çallı ikinci turda yeterli oyu da alamamıştır. Demokratik şekilde halkımızın denetiminde gerçekleşen ön seçimlerde ortaya çıkan iradeyi herkes tanımak ve kabul etmek zorundadır. 

Yıllarca bedel ödemiş Pinyanişi halkının ismi üzerinden hiç kimse kendini partimize ve halkımıza dayatmamalıdır ve bu dayatmayı da kabul etmedik etmeyiz. 
Gelinen süreçte Şükrü Çallı, Akp Adayı İsmet Ölmezi desteklediğini ifade etmiştir. Şunu kimse unutmamalıdır ki bizim mücadelemiz kişisel çıkarların, koltuk sevdalılarının mücadelesi değildir. Bu amaçla gelenlerin yanımızda zaten yeri yoktur. Şükrü Çallı’nın açıklaması kendisini bağlar. Hiç bir aile ve aşiret adına konuşmaya ve hareket etmeye yetkisi de hakkı da yoktur. 

Pinyanişi gençliği olarak Pinyanişi halkı başta olmak üzere tüm halkımızı Dem Partimizin saflarına çağırıyoruz. 31 Martta elde edeceğimiz büyük zaferin onurunu hep beraber yaşayalım. 

PİNYANİŞİ GENÇLİĞİ