Siyasi kariyerine 1973 yılında Milli Selamet Partisi'nde (MSP) başlamıştır. Ardından 1977 yılında Adalet Partisi'ne (AP) katılmıştır. Ancak 1980 askeri darbesi sonrasında siyasi faaliyetler yasaklanmış ve Ahmet Türk de 12 Eylül rejimi tarafından tutuklanarak hapis cezasına çarptırılmıştır.

1987 yılında serbest bırakıldıktan sonra siyasi faaliyetlerine devam etmiş ve 1990'da Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den (SHP) Mardin milletvekili seçilmiştir. 1991 yılında Demokrasi Partisi'nin (DEP) kurucuları arasında yer almıştır. Ancak DEP'in kapatılmasıyla birlikte Ahmet Türk ve diğer DEP milletvekilleri hakkında yasal süreçler başlatılmış ve Ahmet Türk 1994 yılında tutuklanarak tekrar cezaevine gönderilmiştir.

1995 yılında yeniden serbest bırakılan Ahmet Türk, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kurucuları arasında yer almıştır. DTP'nin kapatılmasının ardından Ahmet Türk, 2007 yılında Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) yerine kurulan Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) kurucuları arasında yer almış ve BDP'nin Eşbaşkanlığı görevini üstlenmiştir.

2014 yılında HDP'nin kuruluşunda önemli rol oynamış ve HDP'nin kurucu üyeleri arasında yer almıştır. HDP'nin Eşbaşkanlığı görevini yürütmüş ve partinin Kürt siyasi hareketinin önemli figürlerinden biri olmuştur.

Ahmet Türk, Türkiye'deki Kürt meselesinin barışçıl çözümü için uzun yıllardır mücadele vermiş, demokrasi, insan hakları ve Kürtlerin haklarının savunulması konusunda önemli bir aktör olmuştur. Ancak siyasi faaliyetleri sık sık yasal engellerle karşılaşmış ve defalarca tutuklanmıştır.