Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığına seçilen Abdullah Zeydan’a mazbata verilmesi birçok kentte protesto ediliyor. Wan’da başlayan protestolar Kurdistan’ın birçok kentine yayıldı. Akşam saatlerinde Colemêrg merkez ve Gever (Yüksekova) ilçelerinde de binlerce kişi protesto eylemlerine başladı.  

Colemêrg merkezde protestoların adresi çarşı merkeziydi. Gençlerin yoğunlukta olduğu kitle, “Abdullah Zeydan onurumuzdur” sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Ayrıca sık sık AKP İl Başkanı Zeydin Kaya aleyhine sloganlar attı. Kısa bir süre sonra protesto eylemi büyürken, Zeydin Kaya’nın ofisinin bulunduğu yerde AKP’liler havaya ateş açtı. Gençler taşlar ve havai fişeklerle karşılık verdi. Özel hareket polisleri şehir merkezine indi. Polisler, tazyikli su ve gaz bombalarıyla kitleye saldırırken, kentteki olaylar devam ediyor.  

Hakkari Yüksekova Minibüs Bilet Fiyatlarına Zam Yapıldı Hakkari Yüksekova Minibüs Bilet Fiyatlarına Zam Yapıldı

Gever’de ise Yeşildere, Dizê, Orman ve Cumhuriyet mahalleleri ile şehrin en işlek caddelerinde gençler protesto eylemi gerçekleştirdi. Sık sık “Bijî serok Apo” sloganları atan gençler, ateş yakarak yolları trafiğe kapattı.  Polisler, burada da gençlere gaz bombaları, plastik mermi ve tazyikli suyla saldırdı. Kentte olaylar devam ediyor.

Hkpro 860X505Pro4 860X505Pro3 860X505Pro2 860X505Pro1 860X505

690X390Cc Colemerg 860X505