HABER: MİMAR KAYA - COLEMERG HABER
Hakkari’nin Gazi Mahallesi Anadolu Caddesi'nde yaşayan vatandaşlar, Her yıl tehlike arz ettiği gerekçesiyle Fen İşleri Müdürlüğü tarafından "acil yapılmalı" raporu hazırlanmasına rağmen, duvar bir türlü inşa edilmiyor.
Geçtiğimiz ay mahalleyi ziyaret eden Belediye Başkanı ve Vali Yardımcısı, sorunun yaşandığı bölgede bizzat inceleme yaptığı ve Mahalle sakinlerine "duvar yapılacak" sözü verilmesine rağmen, yalnızca bir hafta sonra bu kararın geri çekildiği ortaya çıktı.
Mahalle sakinleri, özellikle kış aylarında toprak kaymalarına karşı büyük risk altında olduklarını belirtiyor. Şu ana kadar 3 ayrı maddi hasarlı kazanın yaşandığını ve can kaybı yaşanmamış olması büyük bir şans olarak görülürken, her geçen gün riskin arttığına dikkat çekiliyor.
Mahalle halkı, artık söz değil, icraat beklediklerini dile getirerek yetkililere çağrıda bulundu:
"23 yıldır bekliyoruz, artık çözüm istiyoruz. Bu kadar resmi rapora rağmen neden yapılmadığını öğrenmek istiyoruz. Lütfen biri artık bu görünmeyen eli durdursun." Dediler.