Sivas Katliamı davasının zaman aşımına tabi tutularak düşürülmesi gündemdeki yerini koruyor. Üç firari sanığın yargılandığı davanın 14 Eylül'de zamanaşımı gerekçesiyle düşürülmesine dair Meclis'e araştırma önergesi verildi.

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Celal Fırat, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

Erdoğan: Kıbrıs'ta Federal Bir Çözüm Artık Mümkün Değil Erdoğan: Kıbrıs'ta Federal Bir Çözüm Artık Mümkün Değil

'30 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN ADALET YERİNİ BULMADI'

"2 Temmuz 1993 tarihinde, Sivas Madımak Oteli’nde 33 aydının katledilmesinin üzerinden 30 yıl geçmiştir. İnsanlığa karşı işlenmiş suç kabul edilmesi gereken Sivas Madımak katliamı, aradan geçen bunca süreye rağmen tam anlamıyla aydınlatılmamış, arkasındaki örgütler bulunmamış, gerçek failler yakalanmamış ve adalet yerini bulmamıştır. 14 Eylül 2023 tarihinde firari üç sanığın yargılandığı son dava ise zaman aşımına tabi tutularak düşürülmüştür. Türkiye tarihinde Alevilere karşı işlenmiş en karanlık katliamlardan biri olan Sivas Madımak katliamının faillerinden firari üç sanığın “kaçak” sayılmalarına rağmen, zamanaşımı gerekçe gösterilerek yargılanmaması hukuki bir skandaldır.

RELATED VİDEO

'NEDEN 'İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ SUÇLAR' KAPSAMINA ALINMIYOR?'

Kaçak sanıkların yabancı makamlardan yurda iade talebinin neden bu güne kadar gereğince yapılmadığı, mahkeme kararında “kaçak” sayılmalarına rağmen neden zamanaşımı kapsamına alındığı, Alevilere yönelik düşmanca hislerle yapılan bu saldırının neden “insanlığa karşı işlenmiş suçlar” kapsamında sayılmadığının bütün yönleriyle incelenmesi ve gerçek sorumlularının yargı önüne çıkartılması amacıyla Anayasanın 98. ve Meclis İçtüzüğünün 104. ve 105. maddeleri uyarınca Meclis Araştırma sürecinin başlatılması gereğini arz ve teklif ederim."