ANHA'da yer alan habere göre, Özbekistan Dış İlişkiler Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyet, 28 Nisan günü Kamişlo kentini ziyaret etti.

Kuveyt Başkonsolosu Bahramjan Allaouf başkanlığındaki heyet, Özerk Yönetime bağlı Dış İlişkiler Dairesi’ni ziyaret etti.

Görüşmeler sonucu IŞİD’li 24 kadın ile 7’si öksüz 68 çocuk Özbekistan heyetine teslim edildi.

ABD ve 17 Ülke İsrail'in Gazze'deki Saldırılarına Ateşkes Çağrısı Yaptı ABD ve 17 Ülke İsrail'in Gazze'deki Saldırılarına Ateşkes Çağrısı Yaptı

Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı Ebdulkerîm Omer, yaptığı açıklamada “7’si öksüz olan 68 çocuk ve 24 kadını heyete teslim ettik. Politikamız gereği tedaviye ihtiyaçları olan çocukları ailelerinin onayı ile ülkelerine teslim ediyoruz. Daha önce de IŞİD’lilerin uluslararası alanda yargılanması için çok çağrıda bulunduk” dedi.

Kuveyt Başkonsolosu Bahramjan Allaouf de, “Kamp içerisinde yaşayan 180 vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Teslim aldığımız çocukları yeniden yaşama katılmaları için eğiteceğiz. Cumhurbaşkanlığı bu mesele ile yakından ilgilenecektir. Bize yardımcı olan Özerk Yönetime tekrar teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.