ABD ve 17 Ülke İsrail'in Gazze'deki Saldırılarına Ateşkes Çağrısı Yaptı

ABD, Arjantin, Avusturya, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Kolombiya, Danimarka, Fransa, Almanya, Macaristan, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, İspanya, Tayland ve İngiltere'nin bulunduğu 18 ülkenin liderleri, Hamas'a rehineleri serbest bırakma çağrısında da bulundu.

Rehinelerin Serbest Bırakılmasının Önemi

Liderlerin açıklamasında, "Hamas tarafından Gazze'de 200 günden fazla süredir tutulan tüm rehinelerin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz" ifadelerine yer verildi. Ayrıca, rehinelerin serbest bırakılmasının Gazze'ye insani yardımın sağlanmasını kolaylaştıracağı ve çatışmaların güvenilir bir şekilde sona ermesine yol açacağı vurgulandı.

İsrail Zırhlı Araçları Refah'ta: Mısır Sınır Kapısı Kontrol Altına Alındı İsrail Zırhlı Araçları Refah'ta: Mısır Sınır Kapısı Kontrol Altına Alındı

Hamas'ın Yanıtı

Açıklamanın ardından, Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri, Washington yönetiminin baskısına 'boyun eğmeyeceklerini' söyledi.

ABD'li Yetkilinin Değerlendirmesi

Bir ABD'li yetkili ise, rehine kriziyle ilgili bir anlaşmaya varılması için bir çözüm olabileceğine dair bazı işaretler olduğunu ancak henüz bu konuda kesin konuşamayacağını dile getirdi. ABD'li isim, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'a işaret ederek 'kararın tek adama bağlı olduğunu' belirtti. DUVAR