Anadağ Yeşilova Mehmetçik Okulu Yapımı Hala Durdurulmuş Durumda

Öğrenciler Eğitim İçin Sağlık Ocağında Ders Alıyor

Son günlerde kamu sektöründe yapılacak tasarruf önlemleri gündemdeyken geçen yıl depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Anadağ Yeşilova Mehmetçik Orta ve İlkokulu’nun yapım işi kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında durduruldu. 2024 yılında yapılması planlanan okulda eğitim gören 500’e yakın öğrenci ise köyde bulunan anaokulu ile sağlık ocağında eğitim görmek zorunda kalıyor.

Köy sakinleri okulun yapım işinin ihaleye çıkarılmasına rağmen durdurulmasına tepki göstererek yetkililerden okulun yapılmasını istedi. Köy sakinleri, öğrencilerinin nitelikli eğitim alamadıklarını söyleyerek okulun bir an önce yapılması gerektiğini belirtti.

Öğrenciler Taşımalı Eğitim İstemiyor

Köylerinin ilçeye 30 kilometre uzaklıkta olduğunu belirten köy halkı, öğrencilerinin taşımalı olarak Derecik merkeze göndermek istemediklerini vurguladı. Köy sakinleri, öğretmenlerin anasınıfında ders vermek için sağlık ocağına kadar 2 kilometre yürüdüğünü ve bu durumdan rahatsız olduklarını dile getirdi.

Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi

Yetkililerden Sesleniş

Projenin 2023'te tanımlandığını ancak hala başlanılmadığını belirten köy sakinleri, devlet yetkililerinden seslerini duymalarını ve okulun bir an önce yapılmasını talep ettiler. Öğrencilerin mağdur durumda olduğunu ve nitelikli eğitim alamadıklarını belirten köy halkı, sürekli olarak oyalanmaktan yorulduklarını ifade etti.Yuksekovahalkinsesi