Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’a, yargılandığı Hakkari 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 19 yıl 6 ay ceza verildi. Mahkeme ayrıca Akış'ın tutuklanmasına karar verdi. Karar sonrası kentteki protestolar yeniden başladı. 

Hakkari'de karar sonrası protestolar başladı Foto Galeri: Hakkari'de karar sonrası protestolar başladı

HATİMOĞULLARI: KAYYIM DARBEDİR

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Saray bütün halka savaş açtı” açıklaması yaptı. Hatimoğulları, Akış’ın Kürt halkının ve Türkiye halklarının onuru olduğunu vurguladı. Hatimoğulları, “Kayyım irade gaspıdır, kayyım darbedir. AKP’nin darbesi tescillenmiştir” dedi.  

Hakkari Y9Cs Cover.jpg-1

'SARAY-YARGI HALKA SAVAŞ AÇTI'

Hatimoğulları, "Saray-yargı an itibariyle bütün halka savaş açmıştır. Çünkü Türkiye'de herke kayyım uygulamasına karşı. AKP'nin içindekiler de karşı, AKP'li seçmen de karşı. Buradan bir kez daha diyoruz ki Ey Saray Ey Erdoğan bu kayyım politikandan derhal vazgeç, halkı yeterince karşına aldın. Sen bize yani halka yani hakka yani hukuka yani adalete savaş açıyorsan bu halk da sana demokratik zeminde bunun cevabını en iyi şekilde verecek. 31 Mart seçimlerinde verdiği cevabın aynısını verecektir" diye konuştu.

VALİLİK ÖNÜNDE NÖBET BAŞLADI

Milletvekili Parlak'tan, mayın patlamasıyla yaşamını yitiren Düzen ile ilgili açıklama Milletvekili Parlak'tan, mayın patlamasıyla yaşamını yitiren Düzen ile ilgili açıklama

Hatimoğulları'nın konuşmasının ardından DEM Parti ve DBP heyeti Hakkari Valiliği önünde nöbete başladı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, eski HDP Eş Genel başkanı Pervin Buldan ve Kürt siyasetçi Leyla Zana da valilik önüne yürüyor.

Whatsapp Image 2024 06 05 At 14.21.57 (2) 860X505