Hakkari merkez de 15 Mayıs günü sabah saatlerinde Hakkari İl Emniyet ve Hakkari İl Jandarma Müdürlüğünde birçok adrese ev baskını düzenlendi.

Toplumsal olaylara karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan, A. Sönmez, U. Tan, H. Sönmez, S. Durgun,  B. D. Bilicanioglu, Hasan Akar, H. Aksaç, M. Özbek ve B.Turan, Ç. Pala ve R. Esin “Örgüt propagandası”, “sanal medya paylaşımları” ve “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme” iddiasıyla gözaltına alındı.

Emniyetteki ve karakol ifadelerin ardından yurttaşlar, adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadesi alınan 11 kişiden 5’i adli kontrol şartı tedbirlerinin uygulanması kararıyla serbest bırakılırken diğer 6’si ise  “örgüt propagandası” ve “örgüt üyeliği” iddialarıyla tutuklama talebiyle Hakkari Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Hakkari'de cisim patlaması sonucu bir çoban hayatını kaybetti Hakkari'de cisim patlaması sonucu bir çoban hayatını kaybetti

Hakimlik yurttaşlardan, H. Aksaç, H. Akar, M. Özbek, S. Durgun, B. D. Bilicanoğlu, “örgüt üyeliği”, jandarma tarafından gözaltına alınan Büşra Turan ise “örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklama kararı verildi.

Tutuklanan 6 kişi Van Yüksek Güvenlikli Cezaevine gönderildi.

Son 10 gün içerisinde Colemêrg’te yapılan iki ayrı operasyonda toplamda 14 kişi tutuklandı.