Çukurca'dan 5 köy ve Merkez'den 2 köy olmak üzere toplamda 12 bin 290 parsel için tapu hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Milletvekili Parlak'tan, mayın patlamasıyla yaşamını yitiren Düzen ile ilgili açıklama Milletvekili Parlak'tan, mayın patlamasıyla yaşamını yitiren Düzen ile ilgili açıklama

Tapu Dağıtım Töreni Detayları

Düzenlenen törende temsili olarak 23 vatandaş, hak sahibi oldukları parsellerin tapularını teslim aldı. Törene, Vali Ali Çelik, Tapu Kadastro 15. (Van) Bölge Müdürü Burak Çelebi Karagöz, Hakkari Kadastro İl Müdürü Temel Çimen, köy muhtarları ve hak sahibi vatandaşlar katıldı.

Vali Çelik'in Konuşması

Vali Çelik, tapularını teslim alan vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra, hayırlı olsun temennilerinde bulundu. Kadastro çalışmalarının tamamlanması ve tapuların dağıtılması ile köylülerin mülkiyet haklarına kavuşmalarının önemine vurgu yaparak, katılımcılara teşekkür etti.

Bu önemli törenle birlikte Hakkari'deki 7 köydeki hak sahipleri, uzun süren bekleyişin ardından mülkiyet haklarına resmi olarak sahip oldular. Tapu dağıtım töreni, köy halkı arasında sevinç ve memnuniyetle karşılandı.