Hakkari Barosundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi

" Bugün sabahın erken saatlerinde Hakkâri Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık AKIŞ, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma gerekçe gösterilerek gözaltına alınmış ve akabinde İçişler Bakanlığı tarafından Hakkari Belediyesine Hakkari Valisi kayyım olarak atanmıştır.

Belediye Eş Başkanının gözaltına alınması ve yerine kayyım atanması hukukun temel kurallarını, seçme ve seçilme hakkını ağır bir şekilde ihlal etmiştir. Demokrasinin olmazsa olmazı olan seçme ve seçilme hakkının keyfi uygulamalarla ihlal edilmesi hukuk devleti olmanın varlığına ciddi anlamda zarar vermektedir.

Hukukun üstünlüğüne katkı sunmayan, seçmenin iradesine saygı duymayan, seçilene güvence sağlamayan bu otoriter yaklaşım, derhal terk edilerek, görevden alınan belediye eş başkanı görevine iade edilmelidir.

Seçim ve onun tezahürü olan halk iradesinin, idari bir karar ile ortadan kaldırılması en hafif deyimiyle "sivil darbe dir. Halk iradesine karşı gerçekleştirilen bu darbe, Türkiye'nin demokrasisine bir yarar sağlamayacaktır."