Almanya’da yaşayan Kürt sanatçı Kürt sanatçı Zuheyr Derviş, Mele Mustafa Barzani ve Başkan Mesud Barzani’nin resimlerinden oluşan iki ayrı pulunun kullanımı için Almanya Posta Düzenleme Kurumu’ndan onay aldığını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Derviş, “Ölümsüz Mele Mustafa ve Başkan Barzani’ye olan sevgimden ötürü iki lider adına pul hazırlamak istedim. Kürtler mektuplarında bu pulları kullansın ve bu bir kültür haline gelsin istiyorum” dedi.

“Ticaret için değiller”

Her 10 pul için yayın evine 28 dolar ödediğini belirten Zuheyr Derviş, “Bu pulları ticaret için değil, hediye olsun diye kullanacağım. Avrupa’da yaşayan Kürt işinsanları da resmi onay alan bu pulları basıp hediye olarak dağıtmalarını talep ediyorum” diye konuştu.

İlk başta, üzerinde Kürdistan bayrağını olan pulların basılması için Posta Düzenleme Kurumu’na başvurduğunu belirten sanatçı Derviş, ancak bu başvurusunun Kurum tarafından kabul edilmediğini söyledi.

Zuheyr Derviş, Almanya’da bayrak, slogan ve şiddet içerikli pullara izin verilmediğini hatırlattı.

İdris Barzani pulları da hazır

1976’da Rojava’nın Kamışlo kentinde doğan Zuheyr Derviş, 2000 yılındana bu yana Münih’te yaşıyor.

Tablolarını fırça kullanmadan elleri ile çizen sanatçı, sergilerinden elde ettiği parayı Rojavalı göçzedeler için harcıyor.

DEM'den Bakan Tunç'a Yargı Sürecine Müdahale Etmekten İmtina Edin DEM'den Bakan Tunç'a Yargı Sürecine Müdahale Etmekten İmtina Edin

Derviş, “Avrupa’da yaşayan Kürtler ulusal değerlerini unutmasın, sahip çıksın diye böyle bir çalışmaya imza atmak istedim. Şimdi de rahmetli İdris Barzani adına basılacak pullar üzerine çalışıyorum” dedi.

Dünyanın en büyük posta ağlarından birine saahip olan Almanya’da günde ortalama 61 milyon mektup ve paket gönderiliyor. Merkezi Bonn’da olan posta hizmetlerinin 220 ülkede şubesi bulunuyor.

Almanya’da normal standart pulların fiyatı 80 sent, ülke dışına ise 1 euro 10 sent.