31 Mart yerel seçimlerine bir hafta kala siyasi partiler ve belediye başkan adayları da seçim ile ilgili son hazırlıklarını sürdürüyor.

Yeniden Refah Partisi Hakkari Belediye Başkan Adayı Osman Azizoğlu, Hakkari İl Sesi Gazetesi’ne çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kendisini Hakkari Belediye Başkan adayı olarak gösteren partisinin Genel Başkanı Fatih Erbakan'a teşekkür eden Azizoğlu, ‘Ahlâklı Belediyecilik anlayışı için yük olmaya değil hizmetkar olmaya geliyoruz’ dedi.

Ziraat Bankası emeklisi olan ve emekli olduktan sonra bir denizcilik firmasında çalışan YRP Adayı Osman Azizoğlu, işi nedeniyle gezip gördüğü Avrupa ülkelerindeki belediye hizmetlerinden etkilendiğini ve bu yüzden Hakkari’de belediye başkan adayı olduğunu belirtti.

Avrupa'nın 35 ülkesini gezdiğini anlatan Azizoğlu, “Avrupa şehirlerinin muntazam sosyal alanları, çevre güzelliklerini, yeşil alanları, parkları, alt yapıları ve yolları görünce bunların Hakkari’de de olması gerektiğini düşündüm. Memleketim aklıma geldi bir gün fırsat olursa bende halkım için bu güzel projeleri hayata gecireceğim. Yeniden Refah Partisinin Belediyecilik anlayışı sayesinde Allah'ın izniyle bunlar yapacağız” ifadelerini kullandı.

İHD Hakkari'de  Rojhat Özdel için adalet talebinde bulundu İHD Hakkari'de Rojhat Özdel için adalet talebinde bulundu

Hakkari’nin kadim bir şehir ve ciddi sorunları olan bir kent olduğunu söyleyen Azizoğlu kentin en önemli sorunun su olduğunu, bu soruna köklü bir çözüm bulacaklarını ifade etti.

Hakkari’nin her geçen gün büyüdüğünü ve ciddi bir park sorunu olduğunu kaydeden Azizoğlu, bu sorunu çok katlı otopark ile çözeceklerini, sokaklardaki başıboş hayvanlar için barınacaklar yapacaklarını bildirdi.

Kentteki şehir içi toplu taşıma araçları ve durak sayısını artıracaklarını söyleyen Azizoğlu, “Öncelikli olarak düğün salonu, taziye evi, yeşil alan, park alanları yapacağız. Kaldırımları elden geçirip eksiklerini tamamlayacağız. Çevre yolu yapmayı planlıyoruz. Hakkari Kalesinde çevre güvenliğini alıp, çocuklarımız için dinlenme alanı, yeşil alan yapacağız. Yürüyüş ve bisiklet yolu yapacağız. Kalemizde teleferik yapacağız” dedi.

YRP adayı Osman Azizoğlu, Merga Bütan Kayak merkezinde seyir tepesi, dağ evleri ve hobi evleri yapmayı planladıklarını söyledi.

Kayak merkezini canlandıracaklarını belirten Azizoğlu, “Türkiye’de benzeri olmayan bir kayak merkezimiz var. Sadece 4- 5 ay değil de yılın 12 ayı boyunca kayak merkezini canlı tutmak istiyoruz. Yayla havası var yeşilliği var, suyu ve oksijeni var. Havası güzel. Gölet yapmayı düşünüyoruz. Kayak merkezini geliştirip zirvesine seyir tepesi kuracağız. Bir tarafı Hakkari ve Sümbül Dağına bakacak diğer tarafı ise kayak merkezine bakacak. Dağ evleri ve hobi evleri yapılacak. Ailelerin rahatça oturup dinlenebileceği özel oturma alanlar yapacağız. Hobi çarşımız olacak ve kayak merkezine günün 24 saati ulaşım sağlayacağız. Çünkü Hakkari’nin kalbi kayak merkezinde atacak” dedi.

Son olarak Hakkari halkının Ramazan’ını kutlayan YRP adayı Osman Azizoğlu, “Ramazan-I Şerifiniz mübarek olsun dualarınız Kabul olsun. Bizlere de dua edin biz sizlerin oylarına da talibiz” diye seslendi.