İsrail ordusu, Suriye'nin kuzey kenti Halep'e hava saldırısı düzenledi. Reuters'a konuşan iki güvenlik kaynağı, saldırılarda beşi Hizbullah üyesi olmak üzere en az 38 kişinin öldüğü bilgisini verdi.

ABD ve 17 Ülke İsrail'in Gazze'deki Saldırılarına Ateşkes Çağrısı Yaptı ABD ve 17 Ülke İsrail'in Gazze'deki Saldırılarına Ateşkes Çağrısı Yaptı

Suriye Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamadaysa, Halep kırsalında saldırının yerel saatle 01:45'te düzenlendiği belirtildi. Bakanlık, sivillerin ve askeri personelin öldüğünü açıklasa da sayı vermedi.

Açıklamaya göre, İsrail'in hava saldırıları ile eş zamanlı olarak "İdlib ve Halep'in batı kırsalında terör örgütleri tarafından sivillerin hedef alındığı insansız hava aracı saldırıları" da düzenlendi. Suriye Savunma Bakanlığı, her iki saldırıda da "bir dizi sivilin ve askeri personelin öldüğünü ve yaralandığını, kamu malları ile özel mülklerde maddi hasar meydana geldiğini" belirtti.

İsrail ordusu, saldırılarla ilgili henüz açıklama yapmadı.

Suriye'deki iç savaşın 2011'dE patlak vermesinden bu yana İran yanlısı grupları hedef aldığı iddiasıyla ülkeyi sık sık havadan vuran İsrail, 7 Ekim'den bu yana hava saldırılarını yoğunlaştırmış durumda. İsrail ordusu, hava sahası ihlali anlamına gelen bu saldırılarla komşusu Suriye'deki İran ve Hizbullah nüfuzunu azaltmaya çalıştığını savunuyor.Artıgerçek