Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde Fide Dağıtım Töreni

İlçede tarım ve hayvancılık alanında önemli gelişmeler yaşanırken tarım ve Orman Bakanlığı'nca bölgede tarımın gelişmesi ve kalkınması için önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor.

Artan Çiftçi Sayısı ve Destekler

Tarım ve hayvancılık alanında önemli projelerin hayata geçirildiği ilçede çiftçilikle uğraşan kişilerin sayısı da her geçen gün artıyor. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nün önünde yapılan törende konuşan Hakkari Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün dağıtacağı bu fidelerin çiftçilerle buluşacağını söyledi.

Üretime dönük çiftçilerin emekleriyle buluşup güzel ürünler elde etmeyi sağlayacağını aktaran Berber, “Yüksekova ilçemiz tarım potansiyeli olarak Hakkari de önemli bir yere sahiptir. Bizler bunu düşünerek Yüksekova’ya önemli bir pay ayırdık. İnşallah tarım ve hayvancılığa dönük bu çalışmalarımız ileriye dönük yeni çiftçilerimizi hem Türkiye’de hem de Hakkari’de üretimi arttıracak şekilde cesaretlendirecektir” dedi.

Gerçekleştirilen Fide Dağıtımı

Hakkari Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Şen ise şunları söyledi: “Tarım faaliyetlerinin yüzde 70’i burada gerçekleşiyor. Projelerin uygulanma alanı olarak Yüksekova bizim için çok önemli. Burada Tarım ve Orman Bakanlığımızın B- Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan DAKA projesi ile hazırladığımız sebze fidesi dağıtımını gerçekleştirdik. Yüksekova üzerinde 257 çiftçimize 109 bin adet fide dağıtımı gerçekleştirdik. Fidelerimiz Van Tarım Kredi Kooperatifi tarafından temin edilmiştir. Bugün domates, biber patlıcan ve karpuz fidesini dağıttık.”

Köyde Temsili Fide Ekimi

Vali Yardımcısı Berber, Demirkonak köyünde bir çiftçiye ait tarım arazisinde karpuz fidesi dikti. Demirkonak Köyü’nde gerçekleşen temsili fide ekiminde konuşan Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatif başkanı Bahar Sağkol, “Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü öncülüğünde fide dağıtımının gerçekleştirildiğini” belirtti. Sağkol, ayrıca “Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatif olarak çeşitli sebze ve meyve fidelerinin çiftçilere dağıtılarak Yüksekova tarımının tekrardan faal olması ve kendi kendine yetebilen bir ilçe olması amaçlanmaktadır” dedi.

Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi

Daha sonra Kamışlı köyünde bir çiftçi tarafından ekilen salepleri yerinde inceleyen Vali Yardımcısı Berber, bölgedeki tarımsal gelişmelere dikkat çekti.