Günledir ilçede yoğun bir şekilde bastıran sağanak yağışlar hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Hakkari AK Parti, Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi Hakkari AK Parti, Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

4 gündür aralıklı devam eden yağışlar Hakkari ve ilçelerinde birçok yerde sel ve su baskınlarına neden olurken, ilçenin Yeni Mahallesi'nde bulunan bir un değirmeni de sular altında kaldı. Zarar gören un değirmeni nerdeyse kullanılmaz hale gelirken sahibi Nurettin Tüner Yüksekova Belediyesi ekiplerinden yardım istedi.

Haber verilmesi üzerine bölgeye giden ekipler yoğun bir çalışmayla gece geç saatlere kadar un değirmeninden vidanjör ve kepçeyle su birikintilerini taşıdı.

“Ekiplerin zorlu çalışması için teşekkür ederim”

Un değirmenin kullanılmaz hale geldiğini belirten Nurettin Tüner” Malum kaç gündür bölgede yoğun yağışlar var. Başlayan yağışlarla beraber ilçenin bir çok yerini su bastı kaldı. değirmende şu an tamamen sular altında kaldı. Sulardan dolayı değirmenin içine girmedik.

Biz de hemen Yüksekova Belediyesi ekiplerinden yardım istedik. Sağolsunlar hemen geldiler ve vidanjörle ve kepçeyle suları taşıdılar. Sahur vaktine yaklaşıyoruz hala çalıştılar. Destek verdikleri için Yüksekova Belediyesi ekiplerine teşekkür ediyoruz. Şu an gerçekten mağdur durumdayız. Yetkililerden bu durum için destek bekliyoruz” dedi.

“Yüksekova’nın her yerinde çalışma yürütüyoruz”

Yağışların ilk saatlerinden itibaren her yerde çalışma yürüttüklerini ifade eden Su ve Kanalizasyon Müdürü İskender Dilbilir, “Yağışlar sonrası gelen ihbarlar üzerine gece-gündüz demeden yoğun bir çalışma yürüttük ve her noktaya ulaşmak için çalışıyoruz. Nurettin Tüner'in değirmenine su baskısı yaşandığı için buraya geldik. Suları tahliye ettik ve dışarda bulunan karları temizledik. Sabahtan beri ilçenin her yerinde müdahalelerde buluyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Yuksekovahalkinsesi

90 169 860X50585 79 860X50581 152 860X505