Uyuşturucu Kullanımı ve Ticaretiyle Mücadele

Hakkari'de ticaret ve kullanım ile mücadele devam ederken uyuşturcu kullanıcıların meskeni haline gelen metro binalarında sıkı denetim başladı. İran'da sınır sınırında bulunan Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen operasyonlar ile zehir tacirlerine büyük darbe vuruluyor.

NARVAS Projesi

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Hakkari'de de normalleşme ile mücadele kapsamında NARVAS Projesi (Narkotik Analiz Sistemi) ile sokakların güvenli hale getirilmesi hedefleniyor. Uyuşturucuyla mücadelede bir yazılım projesi olan NARVAS ile kadınların tarafından yapılan bildirimler çerçevesinde hareket ediliyor.

Yüksekova'da Metruk Binaların Durumu

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Ömer Çimşit Başkanlığında muhtarlar ile yapılan toplantıda ilçede, metruk binası ve yapıların durumu ele alındı. Muhtarlara, ilçenin 22 metrelik saklandığı bilgileri paylaşan Kaymakam Çimşit, 2'si okulda olmak üzere 3 parçasını yıktıklarını söyledi.

Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi Hakkari Milletvekili Bartın'dan mayın patlaması sonucu Hayatını kaybeden Düzen ile ilgili soru önergesi

Alınan Tedbirler

İnşaat halindeki kesintiler çıkış çıkışlarının kapatıldığı Kaymakam Çimşit, 16 yapı ile ilgili işlemin başlatıldığını ve söz konusu binalar ile ilgili Çevre, Şehircik ve İklim Kurumu Müdürlüğüne yazı yazıldığını kaydetti. Yüksekovalı kişinin huzuru ve güvenliği için gerekli parayı almaya devam edeceklerini bildiren Kaymakam Çimşit, kişiliğin da sorumluluk bilinciyle hareket etmesinin sesli mesajını verdi.

Nester1 860X505Nester2 860X505