Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimde en yüksek oyu alan DEM Partili Abdullah Zeydan'a başkanlığı iade etmesi kararı ve Hakkari Belediye Eş Başkanları Mehmet Sıddık Akış ile Viyan Tekçe’nin mazbatalarını almaları Hakkari’de büyük bir sevinçle karşılandı.

Hakkari'de cisim patlaması sonucu bir çoban hayatını kaybetti Hakkari'de cisim patlaması sonucu bir çoban hayatını kaybetti

İki gündür eylem ve etkinliklere sahne olan Hakkari’de YSK kararının duyurulmasının ardından kutlama için sokaklara döküldü. Kutlama için DEM Parti Hakkari İl Örgütü binasının önüne gelen kitle hava fişekler patlatıp Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekti.

Burada kısa bir açıklama yapan DEM Parti İl Eş Başkanı Kadir Şahin alanda toplanan vatandaşlara teşekkür etti.

Daha sonra Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez ve İl Eş Başkanları Hümeyra Armut ve Kadir Şahin ile partililerin eşlik ettiği Hakkari Belediye Eş Başkanları Mehmet Sıddık Akış ve Viyan Tekçe ile belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri mazbatalarını aldı.

Ardından parti binası önüne dönen DEM Partili seçilmişler burada halka hitap etti. İlk sözü alan Belediye Eş Başkanı Viyan Tekçe seçim zaferini borçlu oldukları kadınlara ve gençlere adadığını söyledi.

Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, ise seçim süreci boyunca büyük emekleri olan parti yönetimine, milletvekillerine, kadınlara ve gençlere teşekkür etti.

Konuşması sık sık sloganlar ile kesilen Başkan Akış, kendisine oy veren ve oy vermeyen herkesin hizmetkarı olacağı mesajını verdi ve Hakkari halkına teşekkür etti.

Ardından söz alan DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez Hakkari ve Van halkının iradesine sahip çıktığını ifade etti.

Konuşmaların ardından alanda toplanan çoğunluğu genç binlerce kişi kol kola girerek Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekti.

Zaman zaman havi fişekler ve maytapların da patlatıldığı kutlama programı geç saatlere kadar devam etti.

Dmdm1 860X505D S C5267 860X505