“Sokaklar çöp yığınlarıyla doldu”

CHP Hakkari İl Başkanı Suzan Çakırbeyli, kentte yaşanan çöp krizine ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Heyelan sonrası katı atık tesisinin kullanılamaz hale geldiğini hatırlatan Çakırbeyli, günlerdir çöplerin toplanmadığını ifade etti.

Çakırbeyli, “Şehrimizin sokakları çöp yığınlarıyla dolmuş durumda. Bu sadece kötü bir görüntü değil, aynı zamanda halk sağlığını ciddi şekilde tehdit eden bir durumdur” dedi.

Çakırbewyli Çöp Tepki

“Plansızlık ve koordinasyonsuzluk var”

Heyelan nedeniyle kapanan yolların hâlâ ulaşıma açılmadığını belirten Çakırbeyli, mevcut sorunlara çöp krizinin de eklendiğini söyledi. Yaşanan durumun ciddi bir yönetim zafiyetine işaret ettiğini savunan Çakırbeyli, “Bu durum Hakkari’nin ne kadar sahipsiz bırakıldığının açık bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Yetkililere seslenen Çakırbeyli, “Bu şehrin çöpleri nereye gidecek? Bu krize neden kalıcı bir çözüm üretilmiyor?” sorularını yöneltti.

Colemêrg Kan Ağlıyor: 22 Gündür Kapalı Yol, Bitmeyen Çile!
Colemêrg Kan Ağlıyor: 22 Gündür Kapalı Yol, Bitmeyen Çile!
İçeriği Görüntüle

“Acil önlem alınmalı”

Çöplerin toplanmamasının özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalar açısından salgın riskini artırdığına dikkat çeken Çakırbeyli, yetkilileri acil önlem almaya çağırdı.

Geçici depolama alanlarının belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Çakırbeyli, çevre illerle koordinasyon sağlanarak sürecin şeffaf şekilde yönetilmesi gerektiğini belirtti.