Terziliğe 13 yaşında başlayan Karabulak, ailesindeki ustalardan edindiği bilgilerle bu mesleği edinmiş. Çocukluğunda eğitim alma imkanı bulamayan Karabulak, azmi sayesinde okuma yazma öğrenmiş. Eşinin inşaat sektöründeki işi nedeniyle sınırlı bir gelir kaynağına sahip olan Karabulak, 6 yıl önce kendi dükkanını açtığında ailesinin desteğini alamadığını belirtirken, kendi ayakları üzerinde duran bir kadın olma isteğinin ona cesaret verdiğini aöylüyor. Karabulak, "Dedim ki, ‘Benim mesleğim bu, kimse beni tutamaz!’" diyerek etrafında ki seslere kulak tıkayıp dükkanını açıyor.
“Erkek Egemen Ortamda Mücadele Ediyorum”
Kadın terzi olarak erkek egemen bir coğrafyada mücadele veren Karabulak, "Erkek esnafların arasında çalışmak benim için zor değil. Ben dik durduğum sürece kimse bir şey diyemez" diyerek kararlılığını vurguluyor. Melek, beş çocuğundan üçü kız olmak üzere, onların eğitim alıp meslek sahibi olmaları için elinden geleni yapıyor. "Kendi ayaklarınızın üstünde durun, çalışın ve kazanın," diyerek çocuklarına bu öğüdü veriyor.
“Hem Ailemle hemde İşimle İlgileniyorum”
Günlük yaşamında hem iş hem de ev işlerini dengede tutmaya çalışan Melek, "Küçük çocuğumu okula bırakıp geliyorum. Hem çocuklara bakıyorum hem evin işlerine yardımcı oluyorum hem de dükkanı yürütüyorum. Ev işi esnaflıktan daha zor. Her sabah yemek hazırlayıp öyle evden çıkıyorum. Çünkü çocuklarım okula gidiyor." diyerek kadın olmanın zorluklarına değiniyor.
“Toplumsal Baskılara Rağmen İlham Kaynağı Olmak İstiyorum”
Karabulak, hikayesinin çevresindeki kadınlara da ilham verdiğinin altını çizerek, "Komşularım beni takdir ediyor, destekliyor, çalışmak istiyorlar ama toplum baskısı onları engelliyor. Coğrafyadan kaynaklı kadınların çalışması normal karşılanmıyor. Kadın baba evinde cıkıntı yaşıyor.Küfür işitiyor , dayak yiyor. Evleniyor kocası dövüyor, hakaret ediyor. Kadınların çalışması bu bakımdan çok önemli. Beni görenlere, bilenlere de ilham kaynağı oluyorum." diyerek diğer kadınların karşılaştığı zorluklara dikkat çekiyor.
“Kadınlar Hayallerinin Peşinden Koşşunlar”
Felek Karabulak konuşmasına kadınlara ve topluma seslenerek son veriyor:"Kadınlar çalışmalı, hayallerinin peşinden koşmalı. İşimizi yaparken cinsiyetimize göre değil, yeteneğimize göre değerlendirilmeliyiz" diyerek tüm kadınlara cesaret veriyor.
ÖZEL HABER- İDRİS DEDE