2016 yılında Almanya'ya ulaşan Neda Davud, işletme ve idari yönetimler bölümünde okudu ve mezun oldu. Davud, daha sonra doktor olmayı hayal etti ama şimdi bir emlak acentesinin sahibi.

Oğlunun kemikleri kargoyla verilen Halise Aksoy tahliye edildi Oğlunun kemikleri kargoyla verilen Halise Aksoy tahliye edildi

Rûdaw TV'de Hemin Abdullah'ın sunduğu Diaspora programına konuk olan Neda Davud, en büyük hayalinin çalışmalarını Kürdistan Bölgesi'ne yaymak, Erbil ve Süleymaniye'de ofisler açmak olduğunu söyledi.

Almanya’ya ulaşır ulaşmaz 4 ay içerisinde Almancayı öğrendiğini belirten Davud, “Almanya'daki ilk işim göçmenlere tercümanlık yapmaktı” ifadelerini kullandı.

Neda Davud çalışmaları hakkında şunları söyledi:

"Almanya'da işletme ve yöneticilik alanında lisans diploması aldım ve üniversiteden mezun olduktan sonra restoran açtım. Ancak koronavirüs nedeniyle restoranı kapatıp okula geri döndüm. Bu kez 3 yıl tıp okudum ama yoğunluğumdan dolayı izin aldım. Bir an önce dönüp okulumu bitirmek istiyorum.” 

Efrinli iş kadını, artık kendi ofisi olan ve gayrimenkul alıp satan ve kiralayan bir Kürt iş kadını.

Davud, "Artık emlakçılık yapıyorum, inşaat yapıyorum, satın alıyorum ve kiralıyorum. İşim artık Almanya sınırlarını aştı ve beni Dubai'ye götürdü. Bu işimi Kürdistan Bölgesi'nde hastaneler zinciri kurarak yapmak istiyorum" dedi. 

Neda kadınları kendi işlerini kurmaya teşvik ettiğini belirterek "Kadınlar işten korkmamalı ve iyi bir planla başlamalı, başarılı olacaklardır" tavsiyesinde bulundu.