Rojnews’te yer alan habere göre Reşt Devrim Mahkemesi, kadın aktivist Şerife Muhammedî’yi “İran rejimine karşı silahlı isyan” suçlamasıyla idam cezasına çarptırdı.
Siyasi ve Sivil Tutsakları Koruma Kampanyası, Şerife Muhammedî’ye verilen idam cezasına dair paylaşımda bulunarak, söz konusu cezanın toplumsal ve sivil aktivistlere karşı bir savaş ve cezalandırma olduğunu belirtti. Kampanya, cezanın iptal edilmesi ve Şerife Muhammedî’nin koşulsuz ve şartsız serbest bırakılması çağrısında bulundu.
12 yaşında bir çocuk annesi olan Şerife Muhammedî ve eşi, İran rejim güçleri tarafından Komele Partisi ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Reşt şehrinde yaşayan kadın aktivist Şerife Muhammedî, sivil sendikaların faaliyetleri dışında hiçbir etkinliğe katılmamış olmasına rağmen Komele ile ilişkilendirildiği iddiasıyla suçlanıyor.
Kadın aktivist Şerife Muhammedî’ye idam cezası
Kadın aktivist Şerife Muhammedî, İran Devrim Mahkemesi tarafından “İran rejimine karşı silahlı isyan” iddiasıyla idam cezasına çarptırıldı.
Bu içeriğe tepkiniz
Yorumlar
Trend Haberler

Dünyanın En Zengin Kürt İş İnsanları Listesi Açıklandı

Dünyanın en zengin Kürt iş insanları!

Hakkari'de Doğasever Engerek Yılanını Kameraya Aldı

Emeklilere Çifte Zam: Hem Enflasyon Hem Refah Payı Artışı!

İBB'nin Hakkari'deki Börekçiye İhale Verdiği İddiasına Eylül İnşaat'tan Açıklama

Hakkari’nin Sembolü Ters Lalelere Zarar Verildi

Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Maaş Promosyon İhalesinde Türkiye Rekoru Kırdı!

Hakkari'de Elektrik Faturalarında Büyük Artış: EPDK’nın Yeni Düzenlemesine Tepki

Herkes Telefonlarını Kontrol Etsin, Bu Uygulamaları Yükleyenler Kullanamayacak

Hakkari Defterdarı'ndan Kira Geliri Olanlara Kritik Uyarılar

Hakkarili sürücüler müjde! O şart kalktı

Hakkari'de 3 Otel Kapatıldı: Denetimlerde Eksiklikler Tespit Edildi

Tapu ve Kadastro'da Yeni Dönem: 900 Kişiye Kamu Kapısı Açıldı!

Hakkari Üniversitesi'ne Yeni Rektör Atandı!

Hakkari’de Çalışmak İsteyenlere Müjde: OGM Personel Alımı Başlıyor!