2.Lig Beyaz Grup'ta Afyonkarahisar Zafer Stadyumu'nda oynanan ve 0-0 sona eren Hes İlaç Afyonspor- Diyarbekirspor maçında Diyarbakır temsilcisine yönelik ırkçı saldırılar gerçekleşti

Tigris Haber'de yer alan habere göre; Maç sırasında sözlü saldırılara maruz kalan Diyarbekirsporlu futbolculara maç sonrasında da fiziki saldırı yapıldı. Olaylar sırasında Diyarbekirsporlu futbolcu Yasin Dülger yaralandı. Stadyumda görevli özel güvenlik amirinin futbolculara sözlü ve fiziki saldırıda bulunması büyük tepki çekti.

Fenerbahçe futbolcuları 3. dakikada sahayı terk etti Fenerbahçe futbolcuları 3. dakikada sahayı terk etti

Diyarbekirspor Başkanı Serkan Genç, futbolculara yapılan çirkin saldırılara sert tepki gösterdi.

DİYARBEKİRSPOR ŞİKAYETÇİ OLDU

Fiziki saldırıda bulunan görevliler hakkında şikayetçi olduklarını belirten Genç,"Maç içerisinde çirkin sözlü saldırı ve sloganlara maruz kaldık. Maçın ardında da futbolcularımıza yönelik fiziki saldırılar oldu. Bunu yapan stadyumun özel güvenlik amri. Tek kelimeyle yazıklar olsun . Bunu yapanları şiddetle kınıyoruz Futbolcularımıza çirkin saldırıda bulunanlardan şikayetçi olduk. Biz her takım Afyonspor'u da Diyarbakır'da en güzel şekilde misafir etmiştik. Bunun karşılığı bu olmamalıydı. Bu olayların artık son bulmasını istiyoruz. Yetkilileri göreve davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. (Kaynak)