Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Müjdeli Haber

Gösterilen öğretmen adayının atama haberine yönelik son dakika açıklama heyecan uyandırdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023 KPSS puanının alınacağının müjdesini verdi. Şubat ayı bitmeden konunun netleştirilmesi ve aşamalı olarak ortaya konulması bekleniyor.

Öğretmen Ataması Ne Zaman Değiştirilir?

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Başvuruları İçin Tarihler Belli Oldu 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Başvuruları İçin Tarihler Belli Oldu

Bir sonraki kabine toplantısında beklenen öğretmen ataması konuya yönelik branş bazlı dağıtım süreci yakın zamanda gerçekleştirilecek. Ayrıca yükselen ateşlerin 68 bin atamanın olması yönünde dile getiriliyor. Ancak henüz ne kadar atama yapacağına yönelik bir açıklama bulunmuyor.

Mülakat kalır mı?

Öğretmen adaylarının en çok merak ettiği görüşmelerle alım mı yapılacak? Sorulara yönelik Bakan Tekin, öğretmen atamalarında görüşmelerin yasal bir şekilde yapıldığını belirtti. Şu anda öğretmen alımlarında sözlü sınavının olması yasal bir şekildedir. Bunun için herhangi bir kanun değişikliği yapılmadı, bu nedenle müzakere sistemi devam edecek.