Değerli okurlarım, saygı değer futbol severler bu hafta köşe yazımda geçen sezon göstermiş olduğu inanılmaz başarı grafiği ile sadece Hakkari futbolunda değil ülke futboluna uzun süre unutulmayacak bir iz bırakan Yüksekova Spor Kadın futbol takımı ve bu başarının baş mimarı kulüp başkanı Fevzi Yıldırım’a değinmek istedim.
Fevzi YILDIRIM, Hakkâri futbolunda uzun zamandır oldukça başarılı bir kulüp başkanlığı süreci ile hizmet eden sadece ilimiz futboluna değil bölge futboluna örnek olacak olan özellikle geçen sene Yüksekova Spor kadın futbol takımı ile göstermiş olduğu başarı ile ülkemiz futboluna da çok güzel iz bırakarak adından söz ettiren değerli bir futbol adamı.
İlimiz futbolunda uzun zamandır kulüp başkanlığı yapan Fevzi YILDIRIM Yüksekova Belediyesinde çok uzun yıllar çeşitli kademelerde yöneticilik görevinde bulunmuş bu süre zarfında Yüksekova Belediye Spor kulübünün kurumsal bir kimliğe bürünmesinde ve bölge futbolunda bir marka haline gelmesinde Kulüp başkanlığı süresince çok büyük emekleri olmuştur. Yüksekova Belediye Spor kulübü ile ilimiz amatör futbol liginde sayısız şampiyonluklar yaşamış olan Fevzi Başkan BAL liginde iki defa 3.lig Play-off yükselme maçları oynamış ve 3.lig kapısından dönmüştür.
Ayrıca Yüksekova ilçemizde alt yapıda binlerce genci Hakkâri futboluna kazandırmış alt yaş kategorilerinde bir çok defa şampiyonluklar yaşamıştır. Fevzi YILDIRIM başkanlığında Yüksekova Belediye Spor oluşturmuş olduğu kurumsal kimlik ile tam bir profesyonel kulüp hüviyet kazanmış ve bölge futbolumuzda markalaşmıştır. Çok uzun süre büyük emeklerle hizmet ettiği Yüksekova Belediye Spor ile Kaderin cilvesi tamda burada kendini göstermiş ve ömrünün neredeyse tamamını Yüksekova Belediye Spor kulübüne veren Fevzi başkan belki de hiç istemediği, belki büyük bir üzüntü ve kırgınlıklar yaşayarak bir yol ayırımı yaşadı ve futbol hayatına yeni bir sayfa açıp Yüksekova Spor takımı ile kadın futboluna uzun süre unutulmayacak bir başarı öyküsünü kısa sürede yazarak bu sefer ülke futboluna adını duyurdu.
Kurulduğu ilk sezon Kadınlar 3.liginde futbol hayatına başlayan Yüksekova Spor Kadın futbol takımı aynı yıl grubunda büyük başarı elde ederek sırasıyla Kadınlar 2. Ligine ve akabinde Kadınlar 1.Ligine yükselme başarısı gösterdi. Geçen Sene Kadınlar Süper ligine yükselme mücadelesi veren Yüksekova Spor kadın futbol takımı çok başarılı bir grafik çizerek ligi namağlup şampiyon tamamlayıp ülke futbolunda adından söz ettirdi.
Geçen hafta Ankara’da Kristal Tv tarafından dört bakanlık ile işbirliği içinde düzenlenen yılın KRİSTAL AYAKLAR KALP ÖDÜLÜ alarak yılın en başarılı takımı seçildi. Ayrıca geçen hafta Cumhurbaşkanlığı külliyesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından köşkte kabul edildiler. Cumhurbaşkanlığı külliyesindeki kabulde Yüksekova Spor yönetimi, teknik heyeti, futbolcular ve Takımın başarısında vermiş olduğu desteklerle büyük katkıda bulunan Valimiz Sayın ALİ ÇELİK yer aldı.
Sayın Cumhurbaşkanımız oldukça samimi bir havada geçen kabulde takımın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başarılarının devamını diledi. Temsilcimiz Yüksekova Spor kulübü başkanı Fevzi YILDIRIM da kendilerine kabullerinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirip Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederek kendilerine kıymetli hanımefendileri Sayın Emine ERDOĞAN ismi yazılı forma hediye ettiler.
Fevzi YILDIRIM başkanlığında bu hafta sonu başlayacak olan Türkcell Kadınlar Süper Liginde şampiyonluk parolası ile yurt içi ve yurt dışından bir çok yıldız ismi kadrosuna katan Yüksekova Spor takımı hazırlıklarını tamamlayıp Pazar günü evinde Amed Sportif faaliyetler maçı için kampa girdi.
Değerli okurlarım ilimiz futboluna uzun süredir kulüp başkanlığı yapan Fevzi YILDIRIM göstermiş olduğu başarılı grafiklerle adından söz ettirmeyi başararak ilimiz futboluna büyük hizmetlerde bulunmuş ve bana göre tüm kulüplerimiz tarafından örnek alınacak bir rol model olmuştur. Dilerim ve umarım ki başkanlık süreçlerinde özellikle kurumsallaşma adına göstermiş olduğu başarı grafiği ilimizdeki diğer kulüp başkanlarımız tarafından örnek alınarak ilimiz futbolu daha büyük başarılar elde eder.
Yıllarını Hakkâri futboluna adamış bir spor adamı olarak bende şahsım olarak göstermiş olduğu bu başarılı kulüp başkanlığı performansından dolayı Fevzi YILDIRIM başkanı tebrik ediyor ve 2025-2026 Türkcell Kadınlar Süper Liginde kendilerine başarılar diliyorum.