Pervizhan Beşer, 25 Yıllık Görevinin Ardından Muhtarlığı Okumuş Gençlere Bırakacak

İran sınırında bulunan köyde uzun yıllardır hizmet veren Beşer, artık gençlerin görevi devralması için aday olmayacağını açıkladı.

Muhtarlığın 25 Yılı

Onbaşılar köyünde 25 yıldır muhtarlık yapan Pervizhan Beşer, köy sakinlerinin yoğun isteğiyle bu görevi uzun süre boyunca sürdürdü. Köyün ve mezraların çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele eden Beşer, birçok hizmeti köye kazandırmayı başardı. Okul, yol, su gibi temel ihtiyaçların giderilmesi noktasında köyünün gelişimine katkı sağladı.

Gençlere Yol Gösterme

Muhtarlık görevini artık gençlerin devralması gerektiğine inanan Pervizhan Beşer, bu kararı alırken köy halkının desteğini de arkasına aldı. "Bu koltuğu bırakmayı da bilmek gerekiyor" diyen Beşer, gençlerin bu sorumluluğu üstlenerek millete hizmet etme fırsatı bulması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca, alnının ak olduğunu ve bu vicdan rahatlığıyla görevi gençlere bıraktığını belirtti.

Hakkari Üniversitesi'nden 22 Sözleşmeli Personel Alımı Hakkari Üniversitesi'nden 22 Sözleşmeli Personel Alımı

Gelecek İçin Destek

Pervizhan Beşer, "Yeni dönemde görev alacak gencimizin de arkasındayım her zaman. Ne gerekiyorsa yardım için hazırım" diyerek genç muhtarlara destek olacağını vurguladı. Ayrıca, köy halkını çok sevdiğini ve onların da kendisini sevdiğini ifade ederek, helallik istedi ve haklarını helal etmelerini dile getirdi. Bu anlamlı kararıyla Pervizhan Beşer, örnek bir davranış sergileyerek gençlere yol göstermiş oldu. İHA