Yüksekova'nın Soğuklarla Donan Yüzü: Dilimli Barajı

Yüksekova ilçesi uzun süredir devam eden soğuk hava nedeniyle Dilimli Barajı'na göre dondu. Yoğun kar yağışı ve ardından gelen dondurucu soğuklar, Yüksekova ilçesini adeta durma noktasına getirdi.

Hakkari'de Cisim patlaması sonucu Hayatını Kaybeden Düzen, defnedildi Hakkari'de Cisim patlaması sonucu Hayatını Kaybeden Düzen, defnedildi

Dilimli Barajı: Doğanın Muhteşem İncisi

Yüksekova-Esendere kara yolu üzerinde bulunan Dilimli Barajı'nın transferi, etkili olan soğuklar kaynağı dondu. Bu durum, bölgedeki görsel şölenin ortaya çıkmasına sebep oldu. 2 yıl önce faaliyete geçen Dilimli Barajı, şimdi adeta bir buz heykeline dönüşmüş durumda.

Doğa Tutkunları Bölgeye Akın Ediyor

Bölgedeki güzel manzaraları görmek isteyen vatandaşlar, donmuş barajı fotoğraflamak için bölgeye akın etti. İslam Geçirgen, fotoğraf çekmek için bölgeye gelenlerden biri oldu ve şunları söyledi: “Yüksekova, son dönemde büyük kış süreci yaşıyor ve bir haftadır tuhaf hava koşullarıyla karşı karşıyayız. Havaların soğumasıyla Dilimli Barajı da kısmen donmuş durumda. Biz de bu güzel manzarayı kaçırmamak için fotoğraflar çekildik.”

Yüksekova'nın bu eşsiz manzarası, doğa tutkunlarını kendine çekmeye devam ediyor. Buzlarla kaplanmış Dilimli Barajı, ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor. Doğanın gücü ve güzelliği bir kez daha insanları kendine hayran bırakıyor.