Hakkari'de Dilimli Barajı Projesi 14 Bin Dekar Tarım Araziye Su Sağlayacak

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında, 60 kilometreyi aşkın boru hattı döşenecek, 25 kilometreden uzun işletme ve bakım yolu yapılacak ve boru hatları üzerindeki sanat yapı inşaatları tamamlanacak.

535 milyon lira tutarındaki projenin 2028 yılının ilk çeyreğinde hizmete alınması planlanıyor. İlk etabın hizmete girmesiyle işlenecek 14 bin dekarlık tarım arazisinden yıllık 110 milyon liralık gelir elde edilmesi ve 1300 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.

Bakan ve Vali Açıklamaları

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarımsal üretimde suya dayalı tarımın ve su verimliliğinin önemini vurguladı. Yumaklı, toplulaştırma, sulanan tarım arazilerini artırma ve modern sulama sistemlerini yaygınlaştırma gibi yapısal dönüşümlere odaklandıklarını belirtti.

Hakkari Kavaklı köyü Maden Eylemi 27. Gününde Hakkari Kavaklı köyü Maden Eylemi 27. Gününde

Hakkari Valisi Ali Çelik, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya Hakkâri’mize olan yakın ilgi ve desteklerinden dolayı şükranlarımı arz ediyorum" ifadelerine yer verdi.