Son dönemde yüksek enflasyon, döviz kurundaki hareketlilik ve zamların yaşandığı Türkiye'de vatandaşlar en önemli sorun olarak "hayat pahalılığını" gördüklerini belirtiyor.

Kürdistan Bölgesi ve Rojhılat ile üç sınır kapısı bulunan Hakkari’de de vatandaşlar aynı durumdan şikayetçi. İl ve ilçelerinde halkın büyük çoğunluğu belli sabit bir gelire sahip değil. Bu nedenle Hakkarili gençler çalışmak için Türkiye'nin büyük şehirlerine gitmek zorunda kalıyor.

Rûdaw ekibi, Yüksekova ilçesinde vatandaşlara mikrofon uzatarak ekonomi hakkındaki yorumlarını aldı.

İşsiz olduğunu belirten Arif Danış, “Ekonomi çok zayıf. Biz insanların hayatını idame ettirebilmesi için fiyatların düşmesini istiyoruz” dedi.

TÜBİTAK Projelerinde Hedef: Hakkari'nin Başarılarını Gururla Duyurmak TÜBİTAK Projelerinde Hedef: Hakkari'nin Başarılarını Gururla Duyurmak

“Ekonomi diye bir şey kaldı mı?” diyen emekli Aydın Baykal da, ne bir fabrika ne de iş olduğunu belirterek dert yandı.

Yüksekova’nın ekonomisini “sıfır” şeklinde tanımlayan esnaf Şeyhmus Kaya ise, “Sadece Gever’de değil, Türkiye’nin genelinde durum kötü. Gençlerimiz işsiz, ekmek 8-10 lira olmuş. Millet Avrupa’ya kaçıyor. Bırakın gençleri doktorlar kalmadı. Hastaneye gidiyoruz doktor yok. İşi bırakıp gitmişler” ifadelerini kullandı.

İşsiz olduğunu belirten Recep Kaxi de, “Fabrikalar, iş yerleri açılsın istiyoruz. Buralar gelişsin ki gençlerimiz ülkeyi terk edip yurt dışına gitmesin” dedi. RUDAW