Kürt yazar ve filozof Ahmedê Xanî'nin torunları yarınki yerel seçimlerde destek verecekleri partiyi açıkladı. 

Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı

Xanî ailesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; 

Bilinmelidir ki Ehme de Xani özelde biz Xaniler ve genelde bütün Kürtler için büyük bir filozof ve bir Bilge şahsiyet olarak yaşamımızın kırmızı çizgisi olmuştur, ömrünü Kürt bilimine astronomiye ve kürdolojiye, yani anadiline adayan sarsılmaz bir kimliktir, onun onurlu mucadelesinin ve öz evlatları olmanın kıvancını ve onurunu her daim yüreğinizde hissettik.

Son zamanlar da colemerg te,başta Bilge Kürt şahsiyeti Ehmede xani'nin maneviyatı nı ve biz değerli evlatlarını üzen bir takım durumlar cereyan etmektedir.

Xani ailesi adına kendini bilmez üç beş kişi, menfaat çıkar ve rant uğruna  kendilerini mevcut düzen partisine peşkeş çekip kendilerinin xani ailesinin temsilcisi olduğunu dillendirmişlerdir.

Bütün yurtsever colemerg halkı ve onurlu  bütün kesimler bilmelidir ki bu kendini satan şahsiyetler bizim nazarımızda bir hiçtirler.

Biz bu coğrafyanın yerleşik ve kadim xani ailesi olarak halkımızın, ve kadim halk hareketimizin yanındayız, halkın kendi öz gücü ve oylamasıyla seçtiği adaylarıyla,her koşulda her şartta arkalarında ve yanlarında olmanın onurunu, şerefli duruşunu yaşamayı bir borç bildiğimizi belirtmek isteriz.

Bu sözde satılık şahsiyetler ehmede xaninin mem u zin eserindeki beko  denen şahsiyet gibi tarihin çöp tenekesinde hakettikleri yeri bulacaklardır" denildi.