Hakkarili Yakup Karaman yetkililerden kızının tedavisi için yardım bekliyor Hakkarili Yakup Karaman yetkililerden kızının tedavisi için yardım bekliyor

Hakkari Yemek Yarışmasında Birinci Oldu

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, 15-19 Nisan'da, Van ilinde düzenlenen "Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması"nda, Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölge birincisi olarak İstanbul'da düzenlenen Türkiye finaline katılmaya hak kazandı. Türk mutfağının mirasını koruma ve gelecek nesillere distribütörlük, yiyecek ve içecek hizmetleri alanında eğitmenlerin ve ayrıntılarını ortaya koymaları amacıyla düzenlenen yarışmaya, Hakkari'den ve birçok ilden katılımı sağlayan, festival havasında bir yarışma düzenlendi. Yarışma boyunca protokol ve davetlilerin heyecanlarına katıldı. Usta ve şeflerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrasında toplanan ekiplere ödülleri verildi. Okulların kıyasıya mücadele ettiği yarışmada, Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hakkari'yi başarıyla temsil ederek birinci oldu.

Program Hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz'ın Görüşleri

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz yarışmayla ilgili programıyla ilgili şunları kaydetti: “Gastronomi, kültürlerin birbirine aktarılması ve nesilden nesile aktarılması gereken zenginliklerimizin başında geliyor. Gastronomi anlamında Hakkari'miz gibi yaygın olarak her bir yöresi ayrı bir çeşitlilik ve zenginlikle dolu. Ülkemizin gastronomi alanında dünyaya tanıtılmasında endüstri liselerimizin de büyük rolü var. Öğrencilerin bu alanda büyümeleri ve dünyanın dört bir yanında yaygın olarak yemeklerini insanların sunması büyük önem arz ediyor. Bakanlığımızca bu tür yarışmaların, küresel gastronomisine büyük katkıları bulunmaktadır. Ellerinin lezzetlerini tabaklarına yansıtmak için yarışma öncesi verilebilmesi hummalı bir çalışma içerisinde olan Hakkari Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin yöneticilerini, ülkelerinin takvimini ve bilhassa faaliyetlerini kutluyor, okulumuzda, Türkiye finalinde başarılar kutluyoruz” dedi.

Yemek 860X5058698048D Aee4 4Bda Ace2 8F042B2E93F5 860X505