Vali Ali Çelik, "Gençlerle Yeni Ufuklara" temalı söyleşi kapsamında, Yüksekova‘daki öğrencilerle bir araya geldi. İlçede bulunan 20 farklı liseden, 220 öğrencinin katıldığı söyleşi programına, Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliği yaptı.

Öğrencilere, yeni ufuklar açmak, kişiliklerine katkıda bulunmak ve onları geleceğe hazırlamak amacıyla düzenlenen söyleşide; Vali Çelik, yaşamından önemli kesitleri, eğitim hayatını ve deneyimlerini paylaşarak öğrencilere, önemli tavsiyelerde bulundu ve Yüksekova’yla ilgili merak edilen birçok soruya, samimi yanıtlar verdi. Programa; Kaymakam Ömer Cimşit, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, İlçe Müdürü Yusuf Atael, şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

HAKKARİ’DE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM!”

 Bir öğrenciden gelen; Vali olmak, özellikle Hakkâri’de vali olmak, nasıl bir duygu; önceki görev yerlerinizle kıyasladığınızda Hakkâri’nin size göre artı ve eksileri nelerdir? Sorusuna karşılık Vali Çelik: “Vali olmak zor; ama bir o kadar da güzel bir duygu. İnsanı mutlu eden şey, doğru olanı yaptığınıza dair inançtır. İnsanlara faydalı olduğunuzu düşünüyorsanız ve işinizi iyi yapıyorsanız, kendinizi mutlu hissedersiniz.

Bazen eksiklikleri görünce umutsuz olabiliyorsunuz. Anlık çözüm üretememek, bazen huzursuz olmaya sebep olabiliyor. Hakkari’de, işinizi iyi yapmanın verdiği huzuru yaşarken; eksik kalan şeyleri, yerine getirememenin verdiği huzursuzluğu da bir arada yaşıyorum. Bu bir yönüyle insanı diri tutuyor. İnsanın çalışma azmini, iradesini güçlendiriyor. Hakkâri’de olmaktan mutlu muyum? Valla çok mutluyum.

Başkan Akış, birim müdürleriyle ilk iş toplantısını gerçekleştirdi Başkan Akış, birim müdürleriyle ilk iş toplantısını gerçekleştirdi

Çünkü insanların birbirine olan saygısı inanılmaz yüksek. Buranın kültürel kodlarında var. Bugün bir taziyeye gittim. Taziyede insanlar birbirine saygı duyuyor, düğünlerde halay çekiyor. İnsanlar birlik ve beraberlik içinde hareket ediyor. Hakkari’deki bu saygı ve sevgi ortamı motivasyonumun ana kaynağını oluşturuyor.

 “Yüksekova’daki Evlatlarımızın Sınavlara Hazırlanabilmeleri için Nezih Ders Çalışma Ortamlarını Sağlamamız Gerekiyor”

 Yüksekova’daki gençlere spor sanat ve teknoloji gibi alanlarda, daha iyi fırsatlar sunulmasını planlıyor musunuz? Sorusuna ise Vali Çelik: “Gece- gündüz bu gibi hususların planlamasını yapıyorum; fakat bunu bakanlıklar nezdinde, çözmek gerekiyor. Örneğin; Gençlik ve Spor Bakanımıza, üç defa arz ettim. Yüksekova’da, bir kapalı spor salonu ihalemiz var. Stadımızın mevcut hali, Yüksekova’ya hiç yakışmıyor.

Bir kapalı spor salonuna daha ihtiyacımız var. Spor tesislerinin sayısını, hızla artırmamız gerekiyor. Hepsinin nasıl ne şekilde yapılacağına ilişkin zihnimde çokça çalışma var; ama bunların yapılması için maddi kaynak ve bütçe gerekiyor, bu bütçenin de bakanlıklar nezdinde, ilimize ayrılması gerekiyor. Geldiğimden beridir, bütün gücümle, bunların yapılması için genel müdürlüklere ve bakanlarımıza konuyu iletiyorum.

Yüksekova’da muazzam bir spor ve sporcu potansiyeli var; ama bu potansiyelin ortaya çıkaracak, tesis ve alt yapı sorununu çözmek gerekiyor. Kapalı spor alanlarını, fitness aletlerinin olduğu gençlerin çalışabileceği spor alanlarını arttırmamız lazım. Özellikle de etüt merkezlerinin sayısını artırıp gençlerin üniversiteye hazırlanması için nezih ders çalışma ortamlarını sağlamamız gerekiyor. Bunu da hızlıca hayata geçireceğiz inşallah.

‘Ney Kurslarını Hızlı Bir Şekilde Açalım.’

TOKİ Anadolu Lisesi’nden Beyza adlı bir öğrenci, ney eğitimi almak isteyenler için Yüksekova’ya, “neyzen”lerin gelmesi talebini iletince, Vali Çelik: “Milli Eğitim Müdürümüz burada, Halk Eğitim Merkezlerimizde, neyzen ve ney kursu açabilecek usta öğretici varsa hemen bu konuyu takip etsinler. Hızlı bir şekilde açalım. Hatta kursa katılacak bütün kursiyerlerimize, birer ney de biz hediye edeceğiz,” dedi.

“Yüksekova’da, Marka Olabilecek Çok Değer Var”

Kuzey disiplini kayaklı koşu milli takımın belki tamamı, Yüksekovalı gençlerden oluşacak. Bu büyük bir marka değerdir. Yüksekova’nın etrafındaki kışın zorluklarının avantaja dönüşmesi için kayak tesisleri ve kış spor merkezleri oluşturulmalı.

Bu da Yüksekova’yı farklılaştıracak en önemli markalardan bir başkası. Yine, Yüksekova’da ova var, ovanın suyla buluşması da meyvecilik ve tarımsal faaliyet anlamında, buraya özgü bir marka değer oluşturabilecek bir avantaj sağlıyor. Yüksekova, bir çok alanda, marka olabilecek kapasitesiye sahip. İnşallah, sizlerin daha iyi bir eğitim almanızı sağlayarak hep beraber, bunları gün ışığına çıkaracağız.

 Vali Sayın Ali Çelik, söyleşinin son kısmında, öğrencilere, sağlık, mutluluk ve derslerinde, üstün başarılar diledi. Öğrenciler, tüm yoğunluğuna rağmen kendilerine zaman ayıran ve ufuk açıcı bilgiler aktaran Vali Çelik’e, teşekkür ederken İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz da ufuk açıcı ve vizyon geliştiren sohbetleri ve eğitime sundukları desteklerden dolayı Vali Çelik’e, minnettarlığını ifade etti. Söyleşi programı, öğrencilerin söylediği ilahinin ardından sona erdi.

Öğrenciler tarafından, ilgiyle takip edilen "Gençlerle Yeni Ufuklara" temalı söyleşi programları, Vali Çelik’in teşrifleri ve değişik okulların katılımıyla periyodik olarak devam edecek.

32745Fb3 B84E 4Ba1 9284 E975179Aba20 860X5051A5237Dd 4F5D 4E1F 96Fd E577255D0B14 860X505