Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren tutsak Reber Soydan’ın cenazesi, yüzlerce kişinin katılımıyla memleketi Gever’de defnedildi.

Cenazenin Memlekete Gönderilmesi

Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde hayatını kaybeden Reber Soydan’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından alındı. Memlekete götürülmek üzere yola çıkarılan cenaze, doğup büyüdüğü Hakkari'nin Yüksekova ilçesine ulaştı. Ancak cenaze yol boyunca askeri ve polis kontrol noktalarında sık sık bekletildi.

Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı

Cenazenin Defni

Engellemelere rağmen, aile yakınları ve yüzlerce kişi Gever'e varan cenazeyi karşıladı. Cenaze, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Gever ilçe örgütleri, TUHAY-DER üyeleri ve diğer vatandaşların katılımıyla toprağa verildi.

Cenazenin Yıkanması Engellendi

Cenaze aracı Hastane kavşağında polisler tarafından durduruldu ve cenazenin cami veya hastanede yıkanmasına izin verilmedi. Aile, bu engelleme karşısında cenazeyi evde yıkadı ve dini törenlerini gerçekleştirdi.

Katılımcıların Taziyeleri

DEF Parti Gever İlçe Eşbaşkanı Ercan Sevmez, definden sonra yaptığı açıklamada, taziyenin aile evinde kabul edileceğini belirtti. Katılımcılar, aileyi teselli etmek ve dayanışma göstermek amacıyla bir araya geldi.

Soydan Cenazesi Defnedildi9 860X505