Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mardin’de seçim çalışmaları ilçe ilçe sürüyor. Mazıdağı ilçesinde DEM Parti Eşbaşkan adayları Kudret Uçuk ve Hamdin Demir, kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdürdü. DEM Parti adayları Hesena kırsal mahallesinde ev ev, sokak sokak gezerek halk buluşmaları gerçekleştirdi. Vatandaşların büyük bir coşku ile karşıladığı eşbaşkanlara ikramlar yapıldı. Eşbaşkanlar 31 Mart’ta Mazıdağı halkından rekor bir oy beklediklerini ifade ederken, yurttaşlar kayyımlardan memnuniyetsizliklerini dile getirdi. Yurttaşlara hitap eden eşbaşkanlar, “Bizler bizim olanı almaya geldik. Kürt halkının iradesini hiç kimse gasp edemez. Bizler bizden alınanı tekrar geri alacak ve halkımızla beraber tekrar el ele vererek kendimizi yöneteceğiz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından eşbaşkanlar bağ ve bahçelerde çalışan yurttaşları ziyaret etti.

Kızıltepe Belediye Eşbaşkan adayları Hamdiye Bilek Turgay ile Zeyni İpek de, çalışmalarını kırsal mahallelerde sürdürerek, yurttaşlarla bir araya geldi. Derik ilçesinde eşbaşkan adayları Cengiz Temelli ve Songül Özbahçeci de çalışmalarını kırsal mahallelerde gerçekleştirdikleri buluşmalarla sürdürdü. Nusaybin ilçesinde kadın seçim bürosu açılışını gerçekleştiren DEM Parti, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutladı. Seçim bürosu açılışına DEM Parti Mardin Milletvekilleri Beritan Güneş Altın, Kamuran Tanhan, eşbaşkan adayları katıldı. Açılış öncesi halaylar çekilerek, konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

‘HALKIMIZLA BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ’

Artuklu ilçesinde gün boyu kapı kapı çalışmalarını yürüten eşbaşkan adayları Mehmet Ali Amak ve Münevver Ölker, yurttaşlarla buluşmalar gerçekleştirdi. Akşam saatlerinde Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk’ün katılımıyla Ravza Caddesi’nde seçim irtibat bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Halayların çekildiği açılış öncesi, sık sık sloganlar atıldı. Çekilen halayların ardından konuşmalara geçildi. İlk olarak söz alan Ölker, açılışa katılanlara teşekkür etti. Ardından söz alan Amak da 31 Mart seçimlerinin önemine değinerek, “31 Mart seçimlerinde birlikte başaracak, birlikte kazanacağız. Çok çalışacak, 1 Nisan gününde başarmış olacağız. Halkımızla birlikte Artuklu Belediyesi’ni DEM Parti belediyelerinden biri yapacak, halkımızla birlikte başaracağız” dedi.

DEM Parti Ankara adayı Gültan Kışanak neden aday olduğunu açıkladı DEM Parti Ankara adayı Gültan Kışanak neden aday olduğunu açıkladı

AHMET TÜRK: DEMOKRATİK GELECEĞİ KURMAK İÇİN

Ardından söz alan Ahmet Türk de “Tüm çalışmalarımız, mücadelemiz Kürt halkının geleceği için, özgürlük, eşitlik ve onurlu bir barış içindir. Bir diğeri de halkımıza hizmet için her zaman kendimizi hazırlamalıyız ki, halkımıza hizmet edebilelim. Bizim mücadelemiz halkların kardeşliğini esas alan, halkları ortak demokratik değerlerde buluştuğu bir geleceği yaratmanın mücadelesi. Biz bu nedenle halklarımızın partisiyiz. Arap halkının partisiyiz. Süryanilerin halkının partisiyiz. Kürt halkının partisiyiz, geleceğin, demokrasinin ve özgürlüklerin partisiyiz. Bu nedenle bizler sadece Kürt halkını değil, burada birlikte yaşadığımız halklarla birlikte demokratik bir geleceği kurmak, halklar arasında diyaloğu büyütmek ve birlikte gelecek için ortak mücadeleyi hazırlamak için mücadele ediyoruz” dedi.

‘ÇALIŞMALAR HALKIN GÖZÜ ÖNÜNDE YÜRÜTÜLECEK’

Kayyımların hırsızlıklarını bütün Mardin halkının bildiğini ifade eden Türk, “Bu halkın iradesine ipotek koyarak, hırsızlıklarla bu şehrin ismini kirlettiler. Bizler gerçekten halkımızla birlikte şeffaf bir yönetimle, demokratik bir yönetimle sizlerle geleceği, sizlerle yönetimi hizmetleri paylaşarak bu siyaseti birlikte yürüteceğiz. Size söz veriyoruz; bütün çalışmalarımız halkımızın gözü önünde yürütülecek. Şeffaf bir politika ile belediyelerimizi yöneteceğiz. Bütün hesaplarımız, halkımızla, sivil toplum örgütlerimizle birlikte yapılacak. Mêrdîn’de nelerin yapılması gerektiği, önceliklerin neler olduğu sivil toplum örgütlerimizle, halkımızla, kent konseyimizle paylaşarak bu çalışmaları yürüteceğiz” dedi. (MA)