Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Elazığ'a bağlı Karakoçan ilçesi Sarıcan Beldesi’nde halk buluşması gerçekleştirdi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan katıldığı buluşmada, DEM Parti milletvekilleri Ayten Kordu ve Ömer Faruk Hülakü ile DEM Parti Elazığ Belediye eşbaşkanları Hayrettin Kaya ve Songül Cengiz, Sarıcan Belediyesi eşbaşkan adayları Ayten Alagöz ve İsmail Koç, Karakoçan Belediyesi eşbaşkanları Songül Düzgün ve Cafer Oğur katıldı.

DTK Eşbaşkanı Öztürk: Halk aklınızı başınıza getirecek DTK Eşbaşkanı Öztürk: Halk aklınızı başınıza getirecek

Bakırhan ve beraberindeki heyet, belde girişinde davul ve zurnalar ile karşılandı. Yüzlerce araçlık konvoy ile belde seçim bürosu önünde toplanan halk, halaya durdu. DEM Parti flamalarıyla donatılan halk buluşmasında Bakırhan, Sarıcanlılara seslendi.

'KAYYIM EFENDİ ATANDI AMA GERÇEK ANLAMDA BİR HİZMET ÜRETTİ Mİ?'

31 Mart’taki seçimlerin, “asgari ücretle yaşamını devam ettiremeyen halk ile JİTEM ittifakı arasındaki bir seçim” olduğunu dile getiren Bakırhan, şöyle konuştu:

"Biz Kürt’üz, Alevi’yiz, kadınız, genciz insanca yaşamak, yaşadığımız yerde aş ve iş bulmak istiyoruz diyorsak DEM Parti’ye oy vereceksiniz. 31 Mart’ta Sarıcan’da daha güçlü bir biçimde partimizi kazandıracağımızı umuyorum. Kayyım efendi atandı ama gerçek anlamda bir hizmet üretti mi? Taleplerinizi karşıladı mı hayır! Sarıcan’da dilinizi kültürünüzü yaşatmaya dönük bir pratik ortaya koydu mu? Hayır. Belediyeyi borçlandırmak ve burayı terk edip gidince yaşamını usulsüzlük ile devam ettirmek istemektedir. Sarıcan halkı bu gaspa, yolsuzluğa, hırsızlığa izin verecek midir? İnsan olan hiç kimse bunun karşısında evet demeyecektir. Geçen seçimden daha yüksek bir oy ile kazanmamız gerekiyor."

'AZ KALDI GÜNEŞLİ GÜNLERE'

"Seyit Rızaları, Şeyh Saidleri yok sayan, gençlerimizi uyuşturucu ile buluşturan bu anlayışı 31 Mart’ta sandığa 

gömeceğiz” diyen Bakırhan, “Onurlu, yiğit, yıllardır ayakta duran Sarcon halkına layık olmaya çalışacağız. Yolumuz uzun. 31 Mart akşamı Sarcon halkımıza, Kurdistan halkına, Alevilere yoksullara hayırlı olsun. Kayyım efendinin yaptığı makyajları Sarcon halkı yemeyecektir. Kendi yol arkadaşlarını seçecektir. Az kaldı güneşli günlere, aydınlık günlere. 1 Nisan’da daha demokratik güzel günlere uyanacağız” diye konuştu.

BAKIRHAN, KARAKOÇAN'A GEÇTİ

Karakoçan'da belediye eşbaşkan adaylarının tanıtımı ile başlayan program, Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan’ın konuşmasıyla sürdü. Karakoçan'ın Kürt özgürlük tarihi açısından önemine dikkati çeken Bakırhan, “Kürt halkı, kendini reddedenlere, iradesine kayyım atayanlara 31 Mart’ta bu coşkusuyla büyük bir cevap verecektir. AKP belediye anlayışını sandığa gömecektir” dedi.

MÜZAKARE VE DİYALOG VURGUSU

İktidarın sadece Kürt halkının diline, kültürüne değil ekonomisine de “düşman” olduğunu vurgulayan Bakırhan, Türkiye’deki en yoksul illerin Kürt illeri olduğunu hatırlattı. Bakırhan, “Kürt doğduğu yerde aş ve iş bulmasın diyorlar. Kürdün çocuğu okumasın diye bilerek, sistem tarafından uyuşturucu ile buluşturuluyor. Bize düşmanlık yapan bu sistem karşısında 31 Mart’ta bunları sandıklara gömecek miyiz? Kürde düşmanlık yapayım diye bir taraftan da ülke ekonomisini felakete sürüklediler. Kürt dilini konuşmasın diye Türkiye halklarını yoksullaştırdılar. Türkiye’nin rahat nefes alabilmesi için Kürt meselesinin silahla değil diyalogla, müzakere ile çözülmesi gerektiğini mücadelenin merkezi olan Dep’den dile getiriyoruz” diye konuştu.

ZULMÜ TÜRKİYE HALKLARI BİTİRECEK'

“Yoksulların ne yaşadıklarının farkında değil mi bunlar” diye soran Bakırhan, şöyle devam etti:

“Millet çocuğunu okutamıyor, eve ekmek, süt götüremiyor. Beyefendi diyor ki ‘yüzde 4 buçuk büyüdük.’ Sizlere soruyorum. Sizlerin geliri yüzde 4 buçuk büyüdü mü? Sanırım saray etrafındaki zenginlerden bahsediyorlar. Bunlar ekonomiyi batırdılar. Yolsuzlukta üzerlerine yok. Bu ülkenin iktidarı olursak aç ve açıkta kimse kalmayacak. Bu ülkede bin yıllardır konuştuğumuz dilde, insanca, kardeşçe birlikte yaşayacağız. Biz geldiğimizde cezaevleri müze olacak. Fabrika olacak. Bu sistem bir gün iflas edecek. Bir ülkede bir Cumhurbaşkanı cezaevleriyle övünüyorsa, bilin ki orada özgürlük, demokrasi yok. Zulüm var. Türkiye’yi yönetenler cezaevleriyle övünüyor. İnşallah cezaevlerinin olmadığı, Selahattinlerin, Gültan’ların, Öcalan’ların özgürce siyaset yaptıkları günleri hep birlikte yaratacağız. Bu zülüm sonsuz değil, bu zulmü bir gün Türkiye halkları bitireceklerdir.

'DEP’E DEM, DEM’E DEP YAKIŞIR'

Bunlar nerede belediye aldıysa tamamında usulsüzlük, rant var. Başları seccadede, elleri semada ama akılları hilede, haramda… Kendilerine Müslüman diyorlar ama Dep belediyesinde eş, akraba dışında tek bir tane işe giren var mı? Böyle bir din var mı? Bizim inancımız Dep Belediyesi’nin herkese adil bir şekilde hizmet sunması için biz geliyoruz. Gürül gürül geliyoruz. Bizim ilk partimizin adı DEP’di. O DEP’ten DEM’e geldik. Dep’e DEM, DEM’e Dep yakışır. Avrupa’da yaşayan Dep’lilere sesleniyorum. Avrupa’da siyaset yapmak kolaydır, rahattır. Dep ile dayanışmak için onları bir aylığına buraya davet ediyoruz. Kürt halkı anadilini konuşsun istiyorlarsa, haklarını alsın 

istiyorlarsa yurt dışındaki arkadaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Geri sayım başladı. 27 gün sonra Dep’i DEM ile buluşturacağız. DEM, DEM’a Kurda ye.”

Bakırhan, bir sonraki durağı olan Dersim’e doğru yola çıktı.