Emine Şenyaşar'ın Riha'dan Ankara'ya taşıdığı Adalet Nöbeti eylemi 75'inci gününde. Şenyaşar, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Urfa Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte eylemini sürdürdü. Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Türk Tabip Birliği (TTB), Ankara Tabip Odası, DEM Parti milletvekilleri, Emek Partisi (EMEP) bugünkü eylemi ziyaret etti. 15 Temmuz 2016’da yaşanan askeri kalkışma sonrası oğlu tutuklanan Sevinç Çakır da anne Şenyaşar'ı bugün yalnız bırakmadı.

'BÜYÜK BİR ADALETSİZLİK YAŞANIYOR'

Mart Ayında Kadın Gazetecilere Yönelik Baskılar Devam Ediyor Mart Ayında Kadın Gazetecilere Yönelik Baskılar Devam Ediyor

Ankara Tabip Odası Başkanı Muharrem Baytemur, ülkede hukuksuzluğun uzun zamandır devam ettiğini söyleyerek, "Hukuk hiçbir zaman ezilenlerden yana olmadı. Son süreçte büyük bir adaletsizlik yaşanıyor. Şenyaşar ailesi fertleri bir sağlık kuruluşu içerisinde katledildi. Ne yazık ki bu sağlık kuruluşu içerisindeki kayıtlar yok edildi. Ancak devletin arşivlerinde mutlaka bu görüntüler vardır. Bu mücadele tıpkı Cumartesi İnsanları'nın faili meçhuller için verdiği mücadele gibi kıymetli ve değerlidir" dedi.

'YANINIZDAYIZ' MESAJI

TTB Yönetim Kurulu üyesi Onur Erden, "6 yıl önce Şenyaşar ailesinin yaşadığı bu katliam, halka ve emekçilere şiddet olarak geri dönüyor. Şenyaşar ailesinin hastanede bu saldırıya uğraması bir yandan bizimde birçok meslektaşımıza saldırı ve şiddet olarak geri dönüyor" dedi. "Bugün bu mücadele tek başına bir mücadele değil, ortak bir adalet ve barış mücadelesi olarak devam ediyor" diyen Erden, adalet sağlanana kadar Şenyaşar ailesinin yanında olacaklarını vurguladı.

Avukat Abdurrahman Karabulut ise, adalet mücadelesi veren binlerce ailenin olduğunu ifade etti. Karabulut, Şenyaşar ailesine dönük saldırının faillerinden birisinin halen aralarında gezdiğini belirterek, "Devlet istese birkaç saat içerisinde bu faili yakalayamaz mı? Yakalar. Ancak katiller iktidar yanlısı olduğu için yakalamak işlerine gelmiyor. Bu adalet arayışları gerçek anlamda Türk ve Kürt annelerin dayanışmasıyla gerçekleşecektir. Bu iradenin karşısında hiç kimse duramaz. Emine annenin iradesi karşısında hiç kimse duramaz" ifadelerini kullandı. (MA)