Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti 296’ncı gününe girdi.

Aile, Elazığ Cezaevi’nde 3 yıldır tek kişilik hücrede tutulan Fadıl Şenyaşar ile haftalık telefon görüşmesi yaptı. Anne Emine Şenyaşar, sağlık sorunlarından kaynaklı adliye binası önüne gelemezken, nöbeti bugün Suruç ilçesinde bulunan evlerinde sürdürüyor.

DEM'den Bakan Tunç'a Yargı Sürecine Müdahale Etmekten İmtina Edin DEM'den Bakan Tunç'a Yargı Sürecine Müdahale Etmekten İmtina Edin

Aile, sosyal medya hesaplarından, tutuklu yakınlarının Diyarbakır’da 44'üncü, Van’da ise 21’inci gününe giren adalet nöbetlerine dikkat çekerek “Adalet Nöbeti'ni başlattığımızda herkes için adalet istedik. Bizden sonra adalet nöbetleri başka kentlere de sıçradı. Diyarbakır ve Van'da da insanlar çocukları için adalet nöbetinde. Kararlıyız adaleti birlikte getireceğiz” mesajını paylaştı.