TÜİK Bilgileri Gizledi, Memur 48 Bin TL Zarar Etti TÜİK Bilgileri Gizledi, Memur 48 Bin TL Zarar Etti

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) 15 Ekim’de gerçekleştireceği 4. Olağan Büyük Kongresi’nin hazırlıkları için Hewlêr’de bulunan heyet, 18 Eylül’de saldırıya uğrayan Kurdistan Ulusal Kongresi’ni (KNK) ziyaret etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kurdistan Bölgesi Temsilciliği üyeleri ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekillerinden oluşan heyet, KNK önünde yaptıkları açıklamayla KNK Hewlêr Temsilcisi Deniz Cevdet Bülbün’ün katledildiği saldırıyı kınadı.

Yeşil Sol Parti Colemêrg Milletvekili Vezir Coşkun, son dönemlerde Federe Kurdistan Bölgesi’nde suikastların çoğaldığına işaret ederek, “Deniz heval Geverli’ydi. Burada da DBP içerisinde yer almıştı. Hakkında kanunsuz davalar açıldı ve mecburen buraya gelmek zorunda kaldı. Başur’da (Federe Kurdistan Bölgesi) özgür yaşayabileceği umuduyla buraya gelmişti. Böyle bir olayın başına geleceğini bilmiyordu” dedi.

Siyasi nedenlerle Federe Kurdistan Bölgesi’nde gelmek zorunda kalan kişilerin kendi ofislerine başvurduktan kısa bir süre sonra Türkiye istihbaratı tarafından rahatsız edilmeye başlandığını aktaran Parlak, “Çünkü Türkiye istihbaratı buranın her yerine girmiş. Buna karşı güçlü bir duruş sergilemeliyiz” diye kaydetti.

Katilin ve arkasındaki kişilerin yakalanmasının Hewlêr asayişinin sorumluluğunda olduğunu söyleyen Parlak, “Bu sorumluların bir an önce açığa çıkarılmasını istiyoruz. Bu katliamı kabul etmiyoruz” ifadesini kullandı.

KNK’nin ulusal birlik çalışmaları yürüttüğüne dikkati çeken Parlak, Kurdistan’daki tüm siyasi parti ve güçlerin bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı. Parlak, “Bir araya gelmeliyiz ve bir planlama çıkarmalıyız. Kurdistan’ın geleceğini tartışmalı ve bir planlamaya gitmeliyiz. Bu şekilde bu katliamları önleyebiliriz” çağrısı yaptı.

KOBANÊ RUHU ÇAĞRISI

Parlak, şunları söyledi: “Başur’daki kurumlara bir çağrı yapmak istiyorum; evet, bazı tepkiler ortaya konuldu. Ancak bu yetmez. Bu saldırılara karşı bir çözüm bulmalı, diplomasi yürütmeli. Eğer bir araya gelirsek Başur’daki ekonomik ve toplumsal sorunları çözebiliriz. Ancak işgalcilere yol verirsek ve ülkemizi işgal etmelerine izin verirsek hiçbir Kurdistani bunu kabul etmez. Kurdistan her ne kadar 4 parça olsa da gönlümüzde birdir. Bunu savunacağız. Kobanê’de bir araya geldik ve başardık. Kobanê ruhuyla devam edersek başarabiliriz. Böyle hareket etmezsek büyük bir tehlike bizi bekliyor.”