Turgut Altınok'un Oğlu ve Gelini Onlarca Daire, Dükkan ve Arsa Sahibiymiş! Turgut Altınok'un Oğlu ve Gelini Onlarca Daire, Dükkan ve Arsa Sahibiymiş!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yarın görülecek Kobanê Davası için bir heyet görevlendirildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görevlendirmesiyle Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Amed Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever Sincan Kampüsü’ndeki duruşmayı takip edecek.
 
DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobanê davasında yargılanan siyasetçiler 14 Nisan 2023'te savcılığın esasa ilişkin sunduğu 5 bin 267 sayfalık mütalaasına karşı savunmaları tamamlamıştı. 
 
Davada karar, yarın yarınki duruşmada açıklanacaktı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hukuk Komisyonu Eş Sözcüleri Sevda Çelik Özbingöl ile Öztürk Türkdoğan, bugün yaptıkları basın toplantısında, "Mahkeme bize yarın kararın çıkmayacağını iletti. Biz bütün hazırlıklarımızı yaptık. Kamuoyuna yaptığımız çağrı geçerlidir. Yarın karar çıkacak şekilde orada olmaya devam edeceğiz" demişti.