159 imzalı Kobanê davası bildirisi: Ülkenin kaderini belirleyecek öneme sahip 159 imzalı Kobanê davası bildirisi: Ülkenin kaderini belirleyecek öneme sahip

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararına rağmen 2017 yılından beri cezaevinde olan iş insanı Osman Kavala, TRT'nin dijital platformunda yayınlanan ve hayat hikayesini anlattığı iddia edilen Metaformoz adlı diziye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kavala, açıklamasında "Kamu kaynaklarının bu amaç için kullanılmış olması beni yadırgatmadı" ifadelerini kullandı.

Osman Kavala'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Benimle ilgili hazırlanmış bir senaryonun TRT tarafından finanse edildiğini ve dizi-film olarak yayınlandığını öğrendim. Kişi itibarını koruyan yasalardan kaçmak için hileye başvurulmuş, ismim açıkça kullanılmamış. Hukuksuz olarak cezaevinde tutulmam için kullanılan iddianamelerde olduğu gibi, bu dizide de gerçek olayların tahrif edilmesi yöntemine başvurulduğu, komplo teorileriyle suçlu olduğum algısı yaratmanın amaçlandığı anlaşılıyor. Kamu kaynaklarının bu amaç için kullanılmış olması beni yadırgatmadı. Beni şaşırtan ve bana üzüntü veren genç sanatçıların bu itibar suikastı projesinde yer almaktan rahatsızlık duymamaları."

RELATED VİDEO
Play Video
NE OLMUŞTU?

TRT'nin yeni dijital platformu "tabii"de yayınlanmaya başlayan ‘Metamorfoz’ isimli dizinin, AİHM kararına rağmen 2017 yılından beri cezaevinde olan iş insanı Osman Kavala'yı konu aldığı düşünülüyordu. Fragmanında Gezi protestolarına da atıflar yapılan dizinin ilk bölümü yayınlanmıştı.

İlk bölümde babasının ölümü üzerine holdingin başına geçen solcu iş insanı Teoman Bayramlı karakteri, bir Amerikan ajanına Türkiye Cumhuriyeti’ne ait çeşitli koordinat bilgilerini sızdırıyor, teknesinde kim olduğu belirtilmeyen ‘Komşusunun işgalinden Amerika sayesinde kurtulan’ bir Körfez ülkesi bakanıyla toplantı yapıyor.