19 Mayıs'ta Genç İşçiler Raporu: Son 11 Yılda En Az 2 bin 500 İş Kazası Kaydı 19 Mayıs'ta Genç İşçiler Raporu: Son 11 Yılda En Az 2 bin 500 İş Kazası Kaydı

Milli Eğitim Bakanından 20 Bin Öğretmen Ataması Açıklaması

Bakanın Açıklamaları

Atamaların ihtiyaçlar doğrultusunda yapılacağını belirten Bakan Tekin, farklı branşlardan 20 bin öğretmenin atanacağını ifade etti. Bakanın açıklamalarından öne çıkan bazı detaylar şunlar:

Branş Dağılımı

130'a yakın branştan oluşan öğretmen atamalarında her branşın önemli olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, sınıf öğretmenliği, özel eğitim, rehberlik, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce gibi farklı branşlardan öğretmen atamalarının yapılacağını belirtti. Örneğin sınıf öğretmenliği için 3 bin 263 öğretmen, özel eğitim için 2 bin 449 öğretmen atanacak.

Atama Yöntemi

Atamaların yüzde 50 KPSS skoru ve yüzde 50 mülakat sonucu belirleneceğini açıklayan Bakan Tekin, ekonomik sıkıntılı bir dönemde desteklerini esirgemeyen kurum ve kişilere teşekkürlerini iletti. Eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Görüş Bildirme Süresi Uzatıldı

Yeni müfredatla ilgili görüşlerin bildirme süresinin cumaya kadar uzatıldığını ifade eden Bakan Tekin, değişikliklerle ilgili daha fazla geribildirim almak istediklerini belirtti.